Авторизация

Маємо створити умови, щоб Крим став непідйомним тягарем для Росії – Президент

Президент Петро Порошенко у щорічному Посланні до Верховної Ради наголосив, що політико-дипломатичний шлях у питанні повернення окупованих територій Україні є пріоритетним.


«Чи можемо ми відбити Крим у Росії силою? Реалістично – ні. Чи піде вона звідти сама? На жаль, ні. Але ми можемо створити умови, коли Крим стане для Москви непідйомним тягарем. Так, злодій іноді викидає вкрадене, коли воно починає йому пекти. Ми маємо створити всі умови, щоб йому запекло», - зазначив Глава держави.


Президент зауважив, що українська влада використовує інструменти міжнародного права, санкції, міжнародні суди й арбітражі, різноманітні міжнародні платформи і моніторингові механізми – починаючи від ООН і закінчуючи ЮНЕСКО. «Притягнення Російської Федерації до міжнародно правової відповідальності, на жаль, є довготривалим, але, вірю, ефективним, процесом. Так ми змусимо Росію відповідати мовою права за свої дії на території України. Перші слухання в Міжнародному Суді ООН продемонстрували, що справи є надзвичайно важкими і комплексними. Україна є піонером, і ніколи до цього практики такої не було, але ми її започаткували. Росія буде відповідати. Ми на правильному шляху», - наголосив Петро Порошенко. Він нагадав, що Суд ООН вже наказав Росії припинити порушення прав людини у Криму та політику расової дискримінації на півострові, зафіксувавши цей факт.


Щодо звільнення окупованих територій Донбасу, Президент зауважив, що ворог укріпився на урбанізованій території з мегаполісами із великим міським населенням. «Там живуть громадяни України. Ми не можемо і не будемо нищити своїх громадян так холоднокровно, як російське керівництво чинило у Чечні – інших випадків такої жорсткої «пацифікації» я і пригадати навіть не можу», - наголосив Петро Порошенко.


Президент також зауважив, що український військовий потенціал слід порівнювати не лише з тим, що є на окупованих територіях, а з усім, що є в розпорядженні Росії. Він зазначив, що армія Росії є однією з найпотужніших у світі, зокрема її військовий бюджет з 2000 року у 16-20 разів перевищував військовий бюджет України, російська армія – в 5 разів більша за українську.


«Повернення конфлікту в гарячу фазу поставить хрест на всіх реформах і на відновленні рівня життя українців у той час, як суспільство втомилося від війни», - зауважив Глава держави. За його словами, соціологічні опитування свідчать, що 11% українців пропонують взагалі відмовитися від будь-яких спроб повернути окуповані території Донбасу, відрізати їх і подарувати ворогу, чекаючи, що вони самі собою повернуться. 14% – виступають за те, щоб конфлікт заморозити, а території – ізолювати, 13% – ратують за військовий наступ і майже 60% – підтримують курс на повернення окупованих територій виключно політико-дипломатичним шляхом.


Президент зазначив, що завершується робота над законопроектом про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над окупованою територією Донецької та Луганської областей України.  «Найближчим часом він буде оприлюднений і винесений на обговорення в Україні і серед наших партнерів. Українська громадськість буде мати можливість повністю і ретельно його обговорювати. Вирішальне слово буде за вами, шановні народні депутати. Впевнений, що ви будете мати можливість повноцінної дискусії», - сказав Петро Порошенко.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?