Авторизация

Вісті з Полтави - Не раніше, чим сквозь тиждень у Полтаві планують розпочати опалювальний сезон

Вісті з Полтави - Не раніше, чим сквозь тиждень у Полтаві планують розпочати опалювальний сезон

«Полтаватеплоенерго» планувало розпочати опалювальний сезон в листопаді, проте через похолодання котельні планують запустити наступного тижня


Початок опалювального сезону у Полтаві залежатиме від погодних умов. Котельні вмикають тоді, коли середньодобова температура становить нижче +8°C протягом трьох діб поспіль. За прогнозами синоптиків, цими вихідними температура повітря підвищиться до +18°C. Проте з понеділка вже похолодає й наступної п’ятниці показник термометра опуститься ближче до 0°C.



З приводу підготовки до опалювального сезону «Полтавщина» поспілкувалася із заступником гендиректора «Полтаватеплоенерго» Ігорем Процаєм.



Спочатку у теплоенерго було бачення розпочати опалювальний сезон в листопаді, оскільки так краще і споживачам, і теплоенерго. Споживачам зрозуміло, не дуже хочеться збільшувати вартість платіжки за тепло. Для підприємства краще почати опалення пізніше, бо пільгові ліміти на постачання блакитного палива від «Нафтогаз Трейдинг» зменшено на 10%.



Всі 92 котелень «Полтаватеплоенерго» готові до роботи. На деяких об'єктах продовжують налагоджувати систему. Наприклад, проводять нові мережі від котельні на Квітучій, до 109-го мікрорайону. На строки робіт впливає і безвідповідальність деяких мешканців. Наприклад, днями припаркована машина заблокувала в'їзд у двір техніки і працівники 4 години чекали, коли її приберуть.



Наразі котельні підприємства забезпечені генераторами потужністю 100-140 кВт на 70%, проте незабаром цей показник доведуть до 100%. Самі генератори розташують за територіями котелень. Тому «Полтаватеплоенерго» проситиме допомогу в ОСББ і у мешканців міста з приводу зберігання цих генераторів, бо є небезпека банальної крадіжки.



100 генераторів потребують заправки, обслуговування і охорони. Також підприємство проситиме у громади коштів, щоби забезпечили генератори паливом.



Як і планувалося, більшість котелень перевели на критичні лінії обленерго, тому в разі погодних вимкнень світла, котельні працюватимуть від електромережі. «Полтаватеплоенерго» просить абонентів з розумінням ставитися то їх роботи й не забувати про те, що йде війна.


Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?