Авторизация

Вісті з Полтави - 386 тепловізорів та 1000000 грн щодня магазинам — як Kernel підтримує армію та країну

Вісті з Полтави - 386 тепловізорів та 1000000 грн щодня магазинам — як Kernel підтримує армію та країну

За майже 2 тижні війни компанія Kernel налагодив постачання продуктів у проблемні зони, а також закупив техніку та амуніцію для армії


Агрокомпанія Kernel упродовж останніх двох тижнів прозвітувала про допомогу армії та країні. У списку закупівля тепловізорів і бронежилетів, а також підтримка магазинів та відновлення постачання продукції. Детальніше про це — у постах фірми у фейсбуці.



Так, за кілька днів після нападу, 27 лютого Kernel запровадила додаткові виплати для своїх співробітників, які стали до лав ЗСУ — разом зі збереженням зарплат. Також компанія передбачила фінансування лікування та реабілітації у випадку травми, матеріальну допомогу у разі інвалідності, що обмежує працездатність та суттєву матеріальну допомогу родині у разі смерті.



1 березня у Kernel повідомили, що відвантажили 100 тисяч літрів олії, заповнили 5 машин консервами, крупами та іншими необхідними продуктами — для відправки до магазинів, де були перебої з поставками.



2 березня компанія відзвітувала, що систематично надає м’ясо та молоко для підрозділів територіальної оборони та військкоматів ЗСУ, а також доставила продукти волонтерам і поліції. Окрім того, ферми Kernel безкоштовно видавали молоко місцевим мешканцям і розвозили його пенсіонерам.



Окрім того, керівництво вирішило запровадити підтримку магазинів. Мережі, з якими Kernel запустило програму, мають отримувати по 1 млн грн щодня, щоб вони могли роздавати продукти мешканцям, волонтерам і військовим безкоштовно.



3 березня компанія повідомила, що закупили 386 тепловізорів для захисників на 750 тисяч євро. А станом на 4 березня команда Kernel знайшла підприємства, які відновили виробництво рибних консервів. Їх почали розвозити великими партіями для цивільних та військових у Києві, Білгород-Дністровському та найближчих містах.



7 березня компанія повідомила, що придбала бронежилети, тепловізори, засоби індивідуального захисту, каски, супутникові телефони, рації, радіостанції для військових, а також генератори для забезпечення електрикою об’єктів, на яких пошкоджено електропостачання, і тепер чекає на їх постачання.



Окрім того, Kernel продовжує надавати гуманітарну допомогу: медикаменти, консерви, м’ясо, молоко й олію — військовим, цивільний й теробороні, борошно для заводів із виробництва хліба одразу до кількох регіонів, пшеницю та м’ясо — для дрібних підприємств.






Довідково. Kernel — один з найбільших в Україні виробник та експортер соняшникової олії, постачальник сільськогосподарської продукції. Головний бенефіціар компанії — Андрій Веревський, народний депутат 4-х скликань у 2002-2013 роках, який через Олега Кулініча має вплив на партію «Довіра».


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка