Авторизация

Вісті з Полтави - 75 соціально важливих проектів за рік: Укргазвидобування підтримує громади

Вісті з Полтави - 75 соціально важливих проектів за рік: Укргазвидобування підтримує громади

За минулий рік Укргазвидобування, що входить до Групи Нафтогаз, допомогло профінансувати 75 соціально важливих проектів для громад Полтавської області на суму понад 15 млн грн. Полтавська область є другою областю в країні за розміром отриманої рентної плати, 5% якої залишається в місцевих бюджетах. У 2021 році обласний бюджет та бюджети громад отримали від Укргазвидобування 990 млн грн рентної плати для свого розвитку. У випадку деяких громад такі рентні надходження сягають до 90% їхнього річного бюджету.


На Полтавщині діяльність Укргазвидобування в межах його корпоративної соціальної відповідальності спрямована на підтримку громад виробничої діяльності. Соціально-інфраструктурні проекти, освітні конкурси грантів, озеленення територій — усе це можливе завдяки міцній та сталій співпраці з громадами. Завдяки реалізованим проектам компанії в громадах поповнюється матеріально-технічна база амбулаторій, закладів освіти, покращується можливості для навчання, занять спортом та з’являються місця для культурного дозвілля. Також минулого року Укргазвидобування запропонувало громадам узяти участь у конкурсі грантів «Енергія розвитку». Креативні та оригінальні проекти-переможці отримали по 100 000 грн кожен.



Нова їдальня для школярів та техніка для навчання онлайн



Учнівський та педагогічний колективи Попівської школи задоволені. Обідати у затишній залі шкільної їдальні з новими меблями, які з’явилися завдяки реалізованому проекту «Школа майбутнього», стало ще смачніше та комфортніше. А вчителі вже користуються комп’ютерною технікою, покращують якість дистанційних уроків.



— Найкраще працювати з дітьми в класах. Вимушене дистанційне навчання виявило проблему нестачі комп’ютерної техніки для проведення занять онлайн. Завдяки Укргазвидобуванню ми отримали нові ноутбуки, і наші педагоги вже працюють на них, — коментує заступниця директора з навчально-виховної роботи Наталія Сухомлин.



У Чутівській школі з’явилося нове обладнання для шкільної майстерні. Проект «Вдосконалення швейної майстерності» одинадцятикласниць Ірини Лазіної, Єлизавети Требки, Олександри Фурси, Інни Ляшенко та Карини Мараховської здобув перемогу у конкурсі «Енергія розвитку». Тепер усі учні школи, у якій вони навчаються, мають змогу опановувати основи швейної майстерності.



— Ми дуже довго працювали над створенням проекту, мріяли про перемогу. У нелегкій роботі нам допомагали вчителі. Наразі ми впевнені, що досягати своїх цілей можна завжди, якщо робити те, що любиш. Хоч ми з дівчатами навчаємося у випускному класі і вже не маємо часу працювати на новому обладнанні, але радіємо безмежно. У школі навчаються наші молодші сестри і просто подруги, які зможуть здобути знання і навички кравчинь, — коментує перемогу своєї команди Інна Ляшенко.






Педагогічний та учнівські колективи вдячні Укргазвидобуванню за те, що компанія надає можливості оновлювати матеріально-технічну базу закладу. Придбане швейне обладнання уже знаходиться у відремонтованій шкільній майстерні. У недалекому майбутньому систему освіти чекає перехід на профільне навчання в старшій школі. І в Чутівській опорній школі відтепер є всі умови для створення технологічного профілю.



Сучасна лікарня громаді — проект на підтримку здоров’я населення



Завдяки активній позиції громади та реалізації цього проекту амбулаторія села Попівка Комишнянської громади в межах проекту «Сучасна лікарня громаді» отримала новий електроскутер.



— Використання такого транспорту — це допомога в роботі фельдшера. Відтепер дістатися до пацієнта не проблема. Електроскутер в експлуатації простіший за авто, зарядки вистачає на 70 км. Та й для села він зручніший, — говорить фельдшерка села Велика Грем’яча Тетяна Іванко.






Молодь за здоровий спосіб життя



Мешканці села Човно-Федорівка Опішнянської громади пишаються тим, що в їхньому селі розвивається спорт і спортсмени демонструють достойні результати. Місцеву футбольну команду «Маяк+» знають далеко за межами громади, бо вона представляє громаду на різних спортивних змаганнях. Відтепер у гравців команди — нова форма та м’ячі, а любителі більярду та спортивних занять отримали новий більярдний стіл та тренажери.









Спортивне обладнання та відремонтований зал з’явилися в Човно-Федорівці завдяки реалізації проекту «Територія розвитку» компанією Укргазвидобування в тісній співпраці з Опішнянською громадою та агропромхолдингом «Астарта-Київ». Тристороннє партнерство покращить життя місцевих мешканців і створить всі умови для змістовного дозвілля і дорослих, і дітей.



— Ми дуже раді, що відкривається такий спортзал саме в Човно-Федорівці. Скажу чесно, якби не соціальна співпраця з Укргазвидобуванням та «Астартою», то, мабуть, ще довго такого спортзалу не було б на цій території. Це було кращою мотивацією об’єднатися і зробити такий, я сподіваюсь, популярний у майбутньому заклад. Навіть зараз сюди приїжджають люди, заходять, дивляться на ці тренажери і кажуть, що у місті Полтаві вони платять за заняття на таких тренажерах дуже великі гроші. А тут людям активне дозвілля буде доступно безкоштовно і майже щодня. Тому я думаю, що цим спортивним залом будуть користуватись не лише мешканці Човно-Федорівки, а й прилеглих сіл. Дуже вдячний за таку співпрацю, — розповів голова Опішнянської селищної громади Микола Різник.



Інвестуючи у важливі соціальні ініціативи в освіті, охороні здоров’я та довкілля, благоустрій населених пунктів, Укргазвидобування створює умови для сталого розвитку регіонів та країни загалом.



— Протягом минулого року у співпраці з органами місцевого самоврядування та залученими партнерами філією було реалізовано близько 75 проектів регіонального розвитку. Загальна сума інвестицій в розвиток населених пунктів склала 15,6 млн грн. Зокрема, у результаті співпраці громади поповнились комунальною технікою та дитячими майданчиками, а шкільні класи отримали сучасне швейне обладнання. Серед усіх громад особливо хотілось би виділити село Човно-Федорівку, жителі котрого не стояли осторонь, зініціювавши створення сучасної спортивно-тренажерної зали та оновлення матеріально-технічної бази аматорського футбольного клубу, залучивши до цього кошти Нафтогазу, — зазначив Віталій Хівренко, заступник директора із земельних та соціальних питань ГПУ «Полтавагазвидобування».



Крім соціально-інфраструктурних проектів та проведення освітніх конкурсів Укргазвидобування справно сплачує всі податки, значна частина яких залишається в громадах та області. Тільки рентної плати за 2021 рік Укргазвидобування перерахувало до місцевих бюджетів Полтавської області 990 млн грн, зокрема до Краснолуцької громади — 19,9 млн грн, Комишнянської — 26,5 млн грн, Опішнянської — 27,2 млн грн, Чутівської — 30,5 млн грн.


Катерина ТАРАСОВА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?