Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві на окремих учасників «тарифного майдану» склали адмінпротоколи за порушення верховодил карантину


Вісті з Полтави - У Полтаві на окремих учасників «тарифного майдану» склали адмінпротоколи за порушення верховодил карантину

Геннадій Сікалов та Сергій Каплін | Фото Миколи Лисогора

Мінімум на трьох громадян, які зібралися 15 січня поблизу Полтавської ОДА, склали адмінпротоколи за ст. 44-3 КУпАП — порушення правил карантину


Поліція почала складати адмінпротоколи на окремих учасників мітингу проти комунальних тарифів, який відбувся 15 січня на площі перед Полтавською ОДА. Поліція вважає, що ці громадяни порушили ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей) — не носили засоби індивідуального захисту у громадському місці.



Один із таких громадян — підприємець Віктор Бажан — повідомив, що його викликали у відділення поліції № 1, що на вул. Маршала Бірюзова, пропустили його без внесення прізвища у журнал відвідувань і вже в кабінеті співробітник поліції вручив йому адмінпротокол:



— Я відмовився його брати, адже вважаю, що нічого не порушував, — повідомив Віктор Бажан. — Під час мітингу я не виступав, а просто спостерігав на відстані, привітався із кількома знайомими. І чому вулиця стала громадським місцем, де потрібно носити маски? Краще б поліція займалася стріляниною у людей та підпалами автомобілів. А цей адмінпротокол я буду оскаржувати і визнаю його незаконним через суд.



Головний редактор видання «Останній бастіон» Геннадій Сікалов також повідомив «Полтавщині», що до нього на роботу прийшов представник поліції із посвідченням, яке дійсне до 26 грудня 2020 року, і хотів вручити йому аналогічний адмінпротокол. На що він відповів, що поліція спочатку повинна скласти такі протоколи стосовно своїх співробітників, які були на мітингах без масок, а потім і на президента Володимира Зеленського, який катався на лижах без маски. Він вважає, що поліція здійснює на нього політичний тиск.



Фрагмент відео зі спілкуванням Сікалова з поліцейським опублікований на Youtube-каналі «Останнього бастіону»:






Нардеп 7-го та 8-го скликань Сергій Каплін мав телефонні розмови з поліцією:



— Вони хотіли вручити адмінпротокол, але я відповів, що прийду до них з тортом і підпишу протокол, якщо вони складуть такий же документ щодо президента Зеленського, який порушив карантин у Буковелі. Окрім цього поліція склала протоколи, що я порушив Правила дорожнього руху, а також організував несанкціонований мітинг. Також вони попереджали мене щодо завтрашнього блокування траси Київ — Харків. Мовляв, це також буде порушення карантину, як мінімум. Такий же тиск і своєрідна профілактика відбулися стосовно 10 людей, які були на мітингу в п’ятницю.



Довідково. Відповідно до статті 44-3 КУпАП, порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, — тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000-34000 грн) і на посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000-170000 грн).



Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, —  тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн).


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка