Авторизация

Вісті з Полтави - Активістка Антоніна Опішнян: «Ми робили все, щоб відстояти нашу Коломацьку громаду»


Вісті з Полтави - Активістка Антоніна Опішнян: «Ми робили все, щоб відстояти нашу Коломацьку громаду»

Січень 2020 увійшов в історію Коломацької ОТГ, як місяць боротьби за незалежність. Мешканці чотирьох сільрад довели свою спроможність та силу. Зараз їхній приклад надихає десятки інших громад — разом можливо подолати будь-які перепони. Антоніна Опішнян стала однією з ключових фігур у тій перемозі.


Антоніна Опішнян працює педагогом-організатором у Коломацькій ЗОШ, виховує сина та займається домашнім господарством. У селі вона відома твердим характером та любов’ю до громади. Жінка бачила, як Куликівка перетворювалася на Коломацьку ОТГ, росла, розвивалася та ставала сильнішою. Згадує, що об’єднання у 2018 році було складним, але виправдало сподівання.



— Ми постійно проводили масові зібрання, збирали підписи. Хотіли створити щось своє, жити й працювати на своїй території, — зазначає Антоніна Опішнян.




Антоніна Опішнян — активістка з Коломацького

Після того, як Коломацька та Василівська сільради стали однією родиною, зміни в громаді стало помітно неозброєним оком. Антоніна згадує, як відразу почали ремонтувати дороги, школи, будинки культури, ставити зупинки, створювати нові спортивні та дитячі майданчики. Село розквітло, а разом із тим мешканці ОТГ повірили у краще майбутнє.



— Вважаю, що нам дуже пощастило з Євгеном Олександровичем. Звичайно, десь люди проти нього. Але я переконана, що це людина, яка боліє своєю громадою. Він тут живе, ростить дітей і все робить, як для себе. Такого розвитку не бачила жодна ОТГ, — розповідає Антоніна.



За словами жінки, мешканці відчувають себе потрібними, знають, що їм завжди допоможуть. Вони бачать, що всі зміни у громаді — для полегшення їхнього життя. Саме тому люди готові захищати свій дім і берегти те, що мають. Так сталося й у січні цього року, коли їх намагалися приєднати до Новоселівської ОТГ.



— Спочатку я подумала — чому знову ми? Скільки можна нас чіпати? Чому ми постійно повинні щось комусь доводити, щоб спокійно жити? — говорить жінка.




Антоніна постійно спілкувалася з поліцією та журналістам


Мешканці об'єдналися проти приєднання до Новоселівського формату

Антоніна Опішнян наголошує, що жителі не проти людей Новоселівської ОТГ. Вони просто не хочуть ні від кого залежати. Тому формат громади у складі чотирьох сільрад — принциповий.



— Насправді я була не одна на передовій, страх втратити нашу громаду згуртував багато людей. Так вийшло, що я цей рух очолила. Мешканці самі мене обрали. Було складно постійно спілкуватися з поліцією, журналістами, вести людей, десь утримувати їхній запал. Але я знала, що за що ми боремося. І що перемога варта будь-яких зусиль, — згадує активістка.



Антоніна вдячна кожному, хто не побоявся Полтавської ОДА, хто вийшов на шлях боротьби. Мешканці Коломацької, Василівської, Старицьківської та Степненської сільських рад зробили все, щоб відстояти свій формат. Їх не лякали непогода, поліція, відстані, цікавила лише кінцева мета.




Активістка сподівається, що далі будуть лише працювати, а не воювати

— Після того, як Євген Почечун приїхав і повідомив, що нас затвердили — я відчула радість і страх. Боялася, що нас намагаються обдурити. Але коли вийшов оновлений Перспективний план, залишилася тільки радість. Для нас це своєрідне свято, особистий день перемоги, — зазначає Антоніна.



Активістка сподівається, що надалі мешканці працюватимуть для розвитку громади, а не воюватимуть із кимось. Адже вони неодноразово довели свою спроможність та міць.


Пресслужба Коломацької ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка