Авторизация

Вісті з Полтави - З 6 квітня в Україні заборонено виходити на вулицю без маски і збиратися групами більше 2 осіб


Вісті з Полтави - З 6 квітня в Україні заборонено виходити на вулицю без маски і збиратися групами більше 2 осіб

Фото: Микола Лисогор

Уряд посилив карантинні обмеження через загрозу коронавірусу: заборонено гуляти в парках, на дитячих та спортмайданчиках, виходити без документів, перебувати на вулиці дітям, без супроводу, а з 6 квітня — бути вулиці без маски та збиратися групами більше 2 осіб


Кабінет міністрів України оприлюднив доопрацьовану зі змінами постанову № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», прийняту 11 березня. Зміни передбачають вичерпний перелік обмежень, які мають посилити захист від розповсюдження коронавірусу територією країни.






Так, основні заборони:



з 6 квітня 2020 року:


перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски (дозволяються виготовлені самостійно);
переміщення групою осіб у кількості більше, ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років.

з дня публікації змін у друкованому виданні:


перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих;
відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності;
відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, за умови забезпечення учасників респіраторами або захисними масками;
перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;
проїзд у громадському транспорті, крім працівників закладів та установ, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл;
самовільно залишати місця обсервації (ізоляції);
відвідування установ і закладів паліативної допомоги, соцзахисту та соцпослуг, крім установ і закладів, які надають послуги екстрено (кризово).

Також постанова закріплює правила проведення самоізоляції та обсервації. Контроль за дотриманням режиму самоізоляції здійснюватимуть поліцейські, військовослужбовці, Нацгвардія, працівники держустанов МОЗ тощо. Постанова набуває чинності після опублікування в офіційному друкованому виданні.



Секретар міськради Олександр Шамота повідомив, що місто вже готове до організації дотримання цих заборон у Полтаві. Виконком провів необхідні відпрацювання із поліцією та іншими органами. Спочатку порушників лише попереджатимуть, але у випадку злісних порушень, почнуть штрафувати.



Нагадаємо, штраф за порушення умов дотримання карантину становить від 17000 до 34000 грн. Згідно зі статтею 325 ККУ, порушення цих норм, яке призвело до поширення захворювання, тягне за собою позбавлення волі на строк до 8 років.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?