Авторизация

Вісті з Полтави - Полтавець порівняв Прирічковий парк із набережною китайського міста Ханчжоу


Вісті з Полтави - Полтавець порівняв Прирічковий парк із набережною китайського міста Ханчжоу

Парк біля озера Сіху у китайському місті Ханчжоу — приклад благоустрою великої зеленої зони

Озеро Сіху у китайському місті Ханчжоу — головна туристична пам’ятка та місце для відпочинку. Затишну та красиву набережну озера можна хоча б віддалено відтворити у Прирічковому парку Полтави


3 роки тому автори YouTube-каналу «Liberty Bell» розмістили відео про стан Прирічкового парку у Полтаві. Автори відео вважали, що слово «парк» існує лише на папері, бо там можна побачити лише смітник і місце для проживання «бомжів».






Вже на каналі «HelloChinese» автор показав набережну на паркову зону озера Сіху, що у китайському місті Ханчжоу, яку у 2011 році було включено до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Китайські майстри ландшафтного дизайну створили затишну і красиву зону для відпочинку. На берегах озера — прості дерев’яні доріжки для відвідувачів, пагоди, квіти, луки.






Все це порівнюється із Прирічковим парком, у якому за 3 роки від дня попереднього відео нічого не змінилося. Хіба що традиційно і щовесни активісти та політики проводять прибирання берегів Ворскли.



Чи можна було китайський приклад хоча б віддалено відтворити у Полтаві?


У грудні 2017 році Прирічковий парк потрапив до міської Програми капремонту та реконструкції парків з необхідним орієнтовним фінансуванням на 5,2 млн грн.
Весною 2018 року була створена робоча група з розробки плану дій та підготовки технічного завдання на проведення конкурсу з розвитку території Прирічкового парку. 
У грудні 2018 року необхідне фінансування капремонту парку оцінили вже у 10 млн грн.
Та вже в травні 2019 року очікуване фінансування зменшили до 1 млн грн. Хоча і цей мільйон є «віртуальним» без відповідних живих коштів у бюджеті.

Реалізації будь-якої ідеї у Полтаві, на нашу скромну думку, заважає надмірна політизація процесів у міськраді. Квотний принцип у коаліції тримається на взаємних поступках. І якщо якась політична сила пропонує реалізацію будь-якого проекту, то повинна бути готовою до того, що інші учасники коаліції виставлять їй за це певні умови. Можливо, зависокі.



А ось фінансова складова не є визначною, як це може здатися на перший погляд. Справа не в коштах. Практика показує, що якщо коаліція погоджує певну суму на реалізацію того чи іншого проекту, то реалізація може застопоритися на стадії проектування та внесення коригувань до проекту. Без, власне, стадії реалізації. Приклад — реконструкція вул. Соборності.



А поки Прирічковий парк слугує не тільки житлом для згаданих безхатченків, а й, як це не прикро, є місцем для самогубств.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?