Авторизация

Вісті з Полтави - «Полтаватеплоенерго» оновило дані інтерактивної карти споживання тепла будинками міста


Вісті з Полтави - «Полтаватеплоенерго» оновило дані інтерактивної карти споживання тепла будинками міста

Сервіс «Мапа комерційного обліку» містить адресну інформацію про кожну багатоповерхівку, мешканцям якої «Полтаватеплоенерго» надає послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води.


Цьогорічний листопад продемонстрував усю багатогранність останнього місяця осені: від максимальних денних температур до +17°С на початку місяця і до −11°С вночі у другій його половині. Загалом цього року він був доволі теплим і вологим, на відміну від минулорічного листопада, коли стовпчик термометра майже постійно перебував нижче позначки у 0°С.



Як вплинула температура зовнішнього повітря на обсяги споживання тепла і де знайти адресну інформацію про кожен будинок



Цього року чимало громад житлових будинків, чиї багатоповерхівки обладнані комерційними приладами обліку теплової енергії (а таких будинків у нашому місті майже 95%), дослухалися до порад підприємства і на початку звітного місяця (у періоди значного підвищення температури зовнішнього повітря) теплової енергії взагалі не споживали.



За якими тарифами відбувалося нарахування за послугу з опалення у листопаді поточного року?



Нарахування за опалення споживачам, які мешкають у будинках, оснащених приладами обліку теплової енергії, залежать передусім від обсягів теплової енергії, спожитої ними в розрахунковому місяці. Ці обсяги визначаються за показниками будинкового теплового лічильника, які фіксуються на початку і в кінці місяця (для поточних нарахувань — у листопаді цього року) і розподіляються між мешканцями багатоповерхівки пропорційно до опалювальної площі кожної оселі. При цьому вартість 1 Гкал тепла (тариф) для всіх побутових споживачів однакова.



Від початку поточного календарного року і дотепер нарахування за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для потреб населення діють такі тарифи.






Скільки тепла спожили мешканці багатоповерхівок з будинковими тепловими лічильниками?



Цього року майже 95% полтавців розраховуються за опалення за даними будинкових лічильників теплової енергії, які визначають фактичну кількість тепла, що знадобилася на опалення їхніх багатоповерхівок. В онлайн-сервісі «Мапа комерційного обліку» розміщені дані про теплоспоживання у житловому фонді Полтави, Карлівки, Решетилівки, Машівки і Котельви за попередній розрахунковий період. Нині ці відомості вже оновлені за підсумками листопада поточного року.



Традиційно «Мапа комерційного обліку» містить адресну інформацію про кожну багатоповерхівку, мешканцям якої «Полтаватеплоенерго» надає послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води. Якщо в будинку встановлений комерційний (будинковий) вузол обліку теплової енергії, то в інформаційному блоці про нього будуть відображені такі відомості: дати зняття попередніх та поточних показників приладу обліку, самі показники, загальна площа житлових приміщень у будинку, обсяг споживання теплової енергії і питоме споживання (кількість теплової енергії, що прийшлася на 1 кв. м опалювальної площі).






Нагадуємо, що для споживачів найбільш корисною величиною є питоме споживання, адже саме цей показник дає можливість вирахувати орієнтовну вартість послуги з централізованого опалення в розрахунковому періоді та порівняти теплоспоживання з іншими схожими житловими будинками. Для визначення ж вартості опалення достатньо помножити питоме споживання на опалювальну площу оселі на чинний тариф. Сума, що вийде в результаті, відображатиме вартість фактично отриманої домогосподарством послуги з централізованого опалення без урахування пільг та субсидії.



Мешканцям житлових багатоповерхівок, збудованих і введених в експлуатацію після 2000-х років (де, крім будинкового теплового лічильника, наявна технічна можливість встановити індивідуальні (квартирні) лічильники теплової енергії), нагадуємо: на мапі для ваших житлових будинків відображені тільки показники будинкового приладу обліку тепла і часові рамки зняття цих показників.



Якщо ж у багатоповерхівці, де мешкає споживач, будинковий лічильник теплової енергії поки що не встановлений, нарахування за послуги підприємства він може побачити в «Особистому кабінеті споживача», який також функціонує цілодобово.



Як відшукати адресну інформацію на «Мапі комерційного обліку»?



Інтерфейс сервісу максимально простий та інтуїтивно зрозумілий для будь-якого користувача. Щоб знайти свій будинок, достатньо вибрати в полі «Місто» свій населений пункт. У полі «Вулиця» необхідно почати вводити назву вулиці — і за мить з’явиться список вулиць, які починаються на схожі буквосполучення, з якого слід обрати відповідну назву. Залишається так само знайти в списку, що випадає, свій номер будинку (і номер вводу чи корпусу, якщо такий є). Клікнувши на «Показати», користувач побачить усю актуальну інформацію щодо обраної багатоповерхівки.






Наприклад, у формі адреси вводимо: Полтава, вул. Героїв Сталінграду, 10, корп. 1. Сервіс покаже не тільки місце розташування цього будинку на карті, а й усю актуальну інформацію щодо нього за листопад.


Прес-служба «Полтаватеплоенерго»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка