Авторизация

Вісті з Полтави - 80% навчальних закладів Полтавщини не мають системи протипожежного захисту


Вісті з Полтави - 80% навчальних закладів Полтавщини не мають системи протипожежного захисту

Типова система пожежної сигналізації у навчальному закладі

До 26 грудня на Полтавщині перевірять всі навчальні заклади області на дотримання правил пожежної безпеки.


Це пов’язано з пожежею в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що сталась 4 грудня. Тоді загорілись три поверхи будівлі, а всередині було 400 людей. У результаті 32 особи травмувалися, 12 — загинули. Під час перевірок, поліція не знайшла у закладі жодного вогнегасника.




Пожежа в Одеському коледжі 4 грудня

За 5 років сталось 16 пожеж у закладах освіти Полтавської області.



— Після подій у Одесі, за розпорядженням прем’єр-міністра України, маємо перевірити всі заклади, установи та організації з масовим перебуванням людей, а саме: дитячі садочки, школи, професійно-технічні та вищі навчальні заклади, всі гуртожитки, установи охорони здоров’я та соціального захисту, — сказав заступник начальника ГУ ДСНС у Полтавській області Володимир Гришанін. — Дуже мало часу на перевірку. У разі встановлення порушень, заклади зачинятимуть. Цього року навесні було перевірено 1265 навчальних закладів області, де виявили понад 10 тисяч порушень.



— У навчальних закладах проводяться навчальні евакуації два рази на рік, — розповіла начальник управління освіти Олена Харченко. — Питання фінансування стоїть одним із найважливіших. Протягом 2019 року 21 мільйон 339 тисяч гривень освітні заклади витратили на антипожежні заходи. 90% закладів забезпечені первинними засобами пожежогасіння, а 10% просто не перезарядили вчасно вогнегасники. Це питання можна вирішити, особливо великих коштів для цього не треба. 60% закладів провели обробку вогнегасним розчином дерев’яних будівельних конструкцій. 55% установ мають протипожежне водопостачання, 95% — здійснюють заміри опору ізоляції. На жаль, менше 20% закладів мають автоматичну систему протипожежного захисту. Тому ми неодноразово зверталися до керівників міст, районів, об’єднаних громад, щоби при закладанні бюджетів запланували кошти на цю роботу. Це безпека наших дітей. Маємо ряд закладів, де розробляємо проектну документацію і будемо просити кошти на встановлення автоматичної системи протипожежного захисту.



— Це питання зараз найважливіше. В Одесі трагедія сталася вдень під час навчання. У нас у деяких закладах діти й ночують. Якщо щось подібне станеться вночі, наслідки можуть бути гірші. Керівники навчальних і медичних закладів несуть у таких випадках персональну відповідальність, — говорить Олег Синєгубов, голова Полтавської ОДА. — Якщо й купувати коштовну систему протипожежного захисту, то треба витрачати кошти на опорний заклад, а не там, де навчається 5-10 чи 30 дітей. Кошти треба витрачати раціонально.


Олена ЛУЦЕНКО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?