Авторизация

Вісті з Полтави - Триває установка новорічної ялинки в Полтаві — її відкриють 19 грудня


Вісті з Полтави - Триває установка новорічної ялинки в Полтаві — її відкриють 19 грудня

Монтаж новорічної ялинки у Полтаві | Фото Олени Луценко

19 грудня на Театральній площі в Полтаві відкриють головну ялинку. Її почали монтувати наприкінці листопада. Зараз металевий конус обшивають штучною хвоєю. Висота конструкції 20 м.


Полтавську ялинку минулої зими оновили, оздобили шатром з гірлянд і перемістили в центр Театральної площі. На встановлення самої ялинки та облаштування площі навколо протягом 2017-2018 років витратили 9 млн грн.



Біля ялинки працюватимуть різні атракціони для дітей.






З 19 грудня до 19 січня по вул. Соборності працюватиме новорічний ярмарок. До 11 грудня змонтують 8 дерев’яних будиночків, у яких продаватимуть глінтвейн, пряники, солодощі, сувеніри та іншу продукцію. Також працюватиме чотири зони барбекю. Координуватиме роботу ярмарку підприємець Катерина Бабіч.



— Ці будиночки дорожчі за ті, що були в минулому році. Вони мають дах із черепиці, не протікатимуть, — каже Катерина.



— Із 10 до 22-ї години щодня ярмарок буде відкритий для відвідувачів, — сказав секретар міської ради Олександр Шамота. — Ми цього року закупили нові будинки. Буде розширена зона барбекю і мангалів.



Вартість будиночків для міста — 200 тис. грн. Минулорічні 10 будиночків для ярмарку цього року будуть працювати в парку «Перемога». Там також буде ялинка і льодова гірка для дітей.



Гірлянди на оздоблення будиночків по вул. Соборності будуть в одному стилі, їх підприємцям надасть міська рада.



Оренда одного будиночку коштує 3200 грн. Торік виникли проблеми з підключенням їх до електрики. Частина підприємців під’єднались до магазинів у сусідніх будівлях, а дехто працював від власних електрогенераторів. Цього року знову не буде централізованого підключення до електромережі. Кожен підприємець сам має вирішити питання, де брати електрику. На кожному будинку встановлять електролічильник спожитої енергії. Це викликало обурення в деяких підприємців.



— Як і торік, підключення самостійне. «Міськсвітло» допоможе дотягнути мережі. — сказала під час виїзної наради біля ялинки заступниця міського голови Тетяна Юрченко.



— Це центр міста. Ми не маємо потужності всім надати, хто скільки забажає, — сказав директор «Міськсвітла» Роман Кикоть. — Хто займатиметься електрифікацією — це треба підписати в договорі, який буде укладений із кожним підприємцем. У кожного стоятиме лічильник у будиночку. Лічильники вже закуплені. Підприємці самі домовляються з магазинами по сусідству, чи їх підкючать.




Олександр Шамота, Тетяна Юрченко та Роман Кикоть


Підприємець Павло Бєлєй (другий зліва)

— Чи можливо так зробити, щоб від «Міськсвітла» спеціаліст зробив електропостачання всім однакове? — запитав під час наради підприємець Павло Бєлєй. — Ми хочемо, щоб міська влада нам допомогла. Бо мені важко оббивати пороги кабінетів, це все займає багато часу. Минулого року я місяць кожного дня працював із генератором. Ви уявляєте, як це складно?



— Всі будинки ми не зможемо забезпечити електроенергією, її просто фізично немає у центрі міста, — сказав Шамота до підприємців. — Щоб протягнути сюди додаткову електроенергію, треба величезні кошти.



— Самостійно не можна підключатися в мережу, — додала Катерина Бабіч. — Кожне підключення буде під контролем спеціалістів «Міськсвітла».



Підприємців запевнили, що «Міськсвітло» допоможе всім підключитися.



Будинки охоронятимуть. Зараз серед охоронних фірм проводять конкурс.



Основна тема вітрин магазинів навколо — в стилі німецької різдвяної казки «Лускунчик» Гофмана.



У Сонячному парку і в парку «Перемога» облаштують льодові гірки.


Олена ЛУЦЕНКО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка