Авторизация

Вісті з Полтави - Агрофірма «Астарта Прихоролля» відмовилась від газу та використовує для опалення альтернативне пальне власного виробництва


Вісті з Полтави - Агрофірма «Астарта Прихоролля» відмовилась від газу та використовує для опалення альтернативне пальне власного виробництва

Товариство налагодило виробництво пелет та біобрикетів із відходів продукції рослинництва, передусім, соняшника та кукурудзи, якими опалює всі свої виробничі підрозділи.


Протягом трьох років у Петрівцях Миргородського району ТОВ «Астарта Прихоролля» для опалення своїх виробничих приміщень не використовує природний газ. Альтернативою стало пальне власного виробництва.




Готові біобрикети потрапляють у бігбег

Цех, де народжується паливо, обладнали місцеві Кулібіни: батько й син — Віталій та Станіслав Шумейки. Вони дали нове життя екструдеру, облаштували дві лінії та налагодили виробництво. Разом також займаються й створенням альтернативного пального.



Пелети та біобрикети, якими опалюють усі виробничі підрозділи підприємства, роблять із сільськогосподарських відходів.



— Вирішили утилізувати їх по-своєму: виробляти паливо. Пелети призначені для автоматичних тривалого котлів, брикети — для потужних твердопаливних, — говорить Віталій Шумейко.




Віталій Шумейко

Щорічно виробничий підрозділ «імені Іваненка» ТОВ «Астарта Прихоролля» переробляє близько 300 тонн відходів рослинництва.



З появою лінії виробництва пального, вони приносять користь — стають сировиною для створення пелет і біобрикетів. Використовують переважно відходи соняшника та кукурудзи.



Сировину просіюють, подрібнюють, потім пресують. Із форми, яка потрапляє на конвеєр, випаровують вологу. Далі вона потрапляє у біг-бег, де зберігається до завантаження і розвезення по виробничих підрозділах.



— Виробництво пелет і брикетів продовжується упродовж опалювального сезону, тому що є потреба: усі підрозділи «Астарти Прихоролля» перейшли на це паливо. Від газу відмовилися. Вже третій рік — у Петрівцях, другий рік — на інших підрозділах. Для нас це економічно вигідно, — зазначає директор виробничого підрозділу «імені Іваненка» ТОВ «Астарта Прихоролля» Олександр Назаренко.




Олександр Назаренко

Коли у Семенівці збудували центральний у Полтавському регіоні потужний елеватор, процес отримання сировини став зручним. На елеватор привозять зерно, а вивозять відходи, які потім потрапляють до цеху в Петрівцях. Із тонни сировини отримують 900-920 кг пального. За одну зміну переробляють близько двох тонн сировини.



На альтернативне пальне «Астарта Прихоролля» вже має попит в інших підприємствах. Минулого року його придбали цукрові заводи в Яреськах і Новооржицькому. Цьогоріч ним цікавляться навколишні села території роботи товариства та району. На підприємстві вже вирахували ціну на біобрикети для населення.




Альтернативне паливо

— Якщо буде попит і стане вигідно виробляти його на продаж, плануватимемо закупівлю нової установки, щоб збільшити обсяг його виробництва, — наголошує Олександр Назаренко.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?