Авторизация

Вісті з Полтави - Газовидобуток може зрости завдяки оподаткуванню «сплячих» ліцензій та збільшенню стимулюючого оподаткування, — міністр енергетики та захисту довкілля


Вісті з Полтави - Газовидобуток може зрости завдяки оподаткуванню «сплячих» ліцензій та збільшенню стимулюючого оподаткування, — міністр енергетики та захисту довкілля

Низка законопроєктів та оновлень — уряд планує підтримати газовидобувну галузь. Міністр Олексій Оржель анонсував важливі зміни у сфері енергетики та екології.


Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель під час презентації своєї програми розповів про зміни у сфері енергетики та екології. Він заявив, що держава стимулюватиме видобування українського газу. Для цього процесу вже підготовлено пакет законопроєктів.



— Тобто цілий пакет оновлень для стимулювання газовидобутку і взагалі видобутку ресурсів, від яких Україна є імпортозалежною, — наголосив Олексій Оржель.



До того ж, міністр зазначив, що одним із пунктів законопроєктів буде стимулююче оподаткування. За його словами, ренту залишать стабільною і на нові свердловини.



Олексій Оржель також підкреслив, що підготовка проєктів УРП є одним із основних завдань, які Президент поставив перед Міністерством енергетики та захисту довкілля України. Міністр нагадав, що мають бути підписані дев’ять угод про розподіл продукції і наразі ще три конкурси тривають.



— У планах — продовжувати проєкти УРП, але давати інвесторам більше часу на підготовку до них. Готуються нові лоти на нафтогазові аукціони, — розповів Олексій Оржель.



Крім того, він презентував п’ять важливих досягнень роботи відомства за два місяці. Серед них і питання паливного складника: стабільний опалювальний сезон для населення, забезпечення стабільних обсягів транспортування газу, процес відокремлення транспортування НАК «Нафтогаз Україна» від інших видів діяльності.


Рена ДАРСАНІЯ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка