Авторизация

Вісті з Полтави - На «Форумі соціального партнерства: громади та газовидобуток» у Полтаві розповіли про діалог із мешканцями області та плани розвитку Burisma Group


Вісті з Полтави - На «Форумі соціального партнерства: громади та газовидобуток» у Полтаві розповіли про діалог із мешканцями області та плани розвитку Burisma Group

Розвиток газовидобувної галузі Полтавщини, співпраця представників місцевих громад і підприємств — головні меседжі, які лунали 19 листопада на «Форумі соціального партнерства: громади та газовидобуток».


На заході в Полтавському краєзнавчому музеї були присутні як очільники громад та представники громадських організацій, так і газовидобувники, які ведуть георозвідні роботи на території Полтавщини. Вони обговорили питання розвитку та взаємодії місцевих громад і газовидобувних компаній регіону, екологічності та безпеки видобутку, а також підготовки молодих працівників.



Щороку компанія «Нафтогазопромислова геологія», яка є в складі Burisma Group, визначає план дій для розвитку кожної з компаній. Зокрема, у сфері нафтогазопромислової геології.



— Маємо амбітні плани, які готові реалізувати. Насамперед це стосується проведення та завершення георозвідувальних робіт на ліцензійних ділянках. У 2019 році придбали одну з таких ділянок на Полтавщині — Дубрівсько-Радченківську площу. Ми готові працювати на цьому об’єкті. Програма робіт уже затверджена Держслужбою геології та надр та передбачає проведення георозвідних робіт на ділянці, вивчення геологічної інформації, визначення цілей під майбутні бурові роботи, — зазначає Директор ТОВ «Нафтогазопромислова геологія» групи Бурісма Олександр Ткачук.




Директор ТОВ «Нафтогазопромислова геологія» групи Бурісма Олександр Ткачук

Крім того, компанія продовжує роботи й на інших ліцензійних ділянках: вивчає площі для буріння, будує нові свердловини, залучає інвестиційні кошти для промислового притоку.



Довідково. Полтавська область посідає друге місце в Україні за доведеними запасами блакитного палива. В економіці нашого краю 25% становить саме частка газовидобувного комплексу, 85 родовищ вуглеводнів знаходяться на території області.



Burisma Group здійснює розвідку, видобуток, виконання сервісних послуг і реалізацію вуглеводнів. Групі підконтрольні 12 операційних компаній: «Еско-Північ», «Куб-Газ», «Парі», «Перша українська нафтогазова компанія», «Сістемойлінжінірінг», «Надрагаз», «Алдеа-Україна», «Бурісма Сервіс», «Технокомсервіс», «Надрагазвидобування», «Газойлінвест» і «Нафтогазопромислова геологія».



«Форум соціального партнерства: громади і газовидобуток» — це платформа для діалогу газовидобувної галузі, влади та громад, на території яких ведеться газовидобуток. Організаторами заходу виступили громадські організації (ГО «Нова енергія», Ініціатива Прозорості Видобувних Галузей в Україні — UAEITI, Міжнародний фонд «Відродження») за підтримки Міністерства енергетики та захисту довкілля, Асоціації газовидобувних компаній України та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).



Серед учасників заходу — представники державної влади та органів місцевого самоврядування, народні депутати України, фахівці громадських організацій та галузевих вузів, а також представники найбільших газовидобувних підприємств, які працюють на Полтавщині: АТ «Укргазвидобування», ДТЕК Нафтогаз, Smart Energy, GEO ALLIANCE GROUP, Burisma Group та Полтавська газонафтова компанія.



Нагадаємо, що до Асоціації газовидобувних компаній України входять вісім найбільших газодобувних компаній. Разом вони видобувають 92% газу в Україні, створюють близько 26 тисяч робочих місць і забезпечують 8% надходжень до бюджету держави.


Вероніка БАРДОВСКИХ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка