Авторизация

Вісті з Полтави - За червень Полтавський рибпатруль викрив порушення зі збитками на 189 тис. грн


Вісті з Полтави - За червень Полтавський рибпатруль викрив порушення зі збитками на 189 тис. грн

Оксана Кулинич

У період з 1 по 30 червня рибоохоронні патрульні Полтавщини здійснили 64 рейди на водоймах та ринках області. В результаті проведених заходів спільно з правоохоронними органами та громадськими інспекторами рибоохорони виявили 301 порушення природоохоронного законодавства.


За червень Полтавський рибоохоронний патруль склав 48 протоколів за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП), 173 — за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), з яких один протокол складено на користувача (промисловика) за неправильне ведення промислового журналу. Та шість протоколів за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу). Також склали сім матеріалів з ознаками кримінального злочину за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом) й оформили 67 актів виявлення безгосподарського майна, згідно з якими вилучили 128 од. знарядь лову.



— Протягом даного періоду на порушників наклали штрафів у розмірі 19 958 грн. Сума завданих збитків склала 189 тис. грн. У ході проведених заходів інспектори вилучили 2 269 кг незаконних водних біоресурсів. З них 617 кг — на водоймах, 207 кг — за незаконне придбання чи збут та ще 1 445 кг — за актами безхазяйного майна. А також конфіскували 201 одиницю заборонених знарядь лову, — повідомила очільниця Полтавського рибоохоронного патруля Оксана Кулинич.



Грубе порушення на Сулинській затоці зі збитками на 82 тис. грн



Вранці 13 червня рибоохоронним патрулем виявлено 2 чоловіків, які з човна за допомогою 18 сіток впіймали 122 кг риби: лящ — 203 шт., судак — 23 шт. та карась сріблястий — 10 шт. Збитки, нанесені рибному господарству України, становлять 82 172 грн. 



Інцидент стався на території Сулинської затоки (Кременчуцького водосховища), острів Лебехівка в адміністративних межах Глобинського району Полтавської області. На винних осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». 



Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину судака становить 903 грн, ляща — 301 грн та карася сріблястого — 30 грн. На місце скоєння правопорушення викликали слідчо-оперативну групу Глобинського ВП ГУНП в Полтавській області для спільного оформлення матеріалу, який містить ознаки кримінального злочину. 



70 кг незаконно добутої риби на водоймі в Глобинському районі



22 червня зафіксували порушення на території Сулинської затоки (Кременчуцьке водосховище). У районі с. Липове Глобинського району затримали порушника. Він з моточовна «Прогрес-2» за допомогою двох сіток ловив рибу. При затриманні порушник встиг видобути 70 кг риби: 139 екз. ляща, 61 екз. карася сріблястого та 4 судака. Так, збитки по вилученим біоресурсам склали 47 281 грн. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Глобинського відділу поліції.



Риболовля з 50-метровою сіткою та майже 13 тис. грн збитків



24 червня під час рейду держінспектори та мобільна група оперативного реагування управління спільно з Сектором водної поліції м. Кременчук зафіксували грубе порушення правил рибальства. Чоловік займався риболовлею вбрід за допомогою 50-метрової сітки. При перевірці правоохоронці виявили водні біоресурси: карась сріблястий — 106 екз., лящ — 25 екз., сазан — 3 екз. та два окуня. Загальна вага незаконно добутої риби становить 37,2 кг. Нанесені природі збитки — 12 793 грн. 



Подію задокументували на території Сулинської затоки (Кременчуцьке водосховище), в адміністративних межах с. Шушвалівка Глобинського району. Громадянина рибоохоронні патрульні затримують вже вдруге. Порушник визнав свої незаконні дії та погоджується сплатити в добровільному порядку нанесені збитки. 







Викриті порушення за червень

Додатково: на винних осіб оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. У даних випадках в діях вищевказаних осіб вбачаються ознаки кримінального злочину передбаченого ст. 249 ККУ. Матеріали справ передані до слідчих органів Нацполіції для проведення досудового розслідування відповідно до чинного законодавства. Човен, заборонені знаряддя лову та водні біоресурси вилучені до рішення суду.



Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів — прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (096) 907-50-08.


Полтавський рибоохоронний патруль

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка