Авторизация

Вісті з Полтави - Нові меблі, сучасна оргтехніка та компетентні вчителі: Розсошенська гімназія чекає на першокласників


Вісті з Полтави - Нові меблі, сучасна оргтехніка та компетентні вчителі: Розсошенська гімназія чекає на першокласників

Розсошенська гімназія

150 першачків 1 вересня сядуть за парти у класах Розсошенської гімназії. Другий рік поспіль дітей у Щербанівській громаді навчатимуть за програмою Нової української школи.


Заклад став одним із тих, які міністр освіти і науки України Лілія Гриневич відвідала під час свого візиту на Полтавщину.




Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич

Комфортне середовище для навчання — головний базис Нової української школи в Щербанівській ОТГ. Зокрема, у Розсошенській гімназії всі класи (передусім, для першокласників) повністю облаштовані новими меблями та сучасною комп’ютерною технікою.




Заступник директора Розсошенської гімназії з навчально-виховної роботи Тетяна Тягнирядно

Заступник директора Розсошенської гімназії з навчально-виховної роботи Тетяна Тягнирядно розповідає:



— Нам дуже пощастило з сільською владою: вона піклується про те, аби навчання проводилося в комфортних умовах. Для дітей, що вперше прийдуть до нас восени, вже готові нові парти, шафи, комп’ютери. Вчителі пройшли перепідготовку для роботи з першими класами в рамках Нової української школи. Більшість викладачів за власною ініціативою займаються самоосвітою: реформа стимулює бути сучасними і компетентними.



Велику увагу приділяє керівництво Щербанівської громади поповненню матеріально-технічної бази закладів освіти. Що стосується саме Розсошенської гімназії, тут найближчим часом планується облаштування кабінетів фізики, хімії, біології. Тетяна Тягнирядно коментує:



— Усе це додатково сприятиме розвитку дітей, вихованню у них самостійності , почуттю причетності до певної справи.




Вчителька англійської мови Розсошенської гімназії Ольга Сонько

За словами вчительки англійської мови Розсошенської гімназії Ольги Сонько, за останній рік все більше учнів стали цікавитися поглибленим вивченням іноземної:



— Діти хочуть навчатися, батьки їх до цього заохочують, адже англійська мова — одна з найпоширеніших у світі. На даний час у нас багато дітей, які прагнуть досягти вагомих результатів у вивченні іноземної мови, а ми, вчителі, намагаємося їм допомагати. Навчальна програма дозволяє вивчити мову як мінімум на середньому розмовному рівні. Думаю, що завдяки Новій українській школі ті першачки, які прийдуть до нас, також щиро прагнутимуть нових знань: для цього створені всі умови.




Поповнення матеріально-технічної бази Розсошенської гімназії





Понад 4 млн грн із сільського бюджету виділено на матеріально-технічне оснащення чотирьох шкіл ОТГ


У Розсошенській гімназії всі класи облаштовані новими меблями та сучасною комп’ютерною технікою

Підготовка до нового навчального року — один із пріоритетів у діяльності Щербанівської громади, каже голова ОТГ Ігор Процик. Понад 4 млн грн із сільського бюджету виділено на матеріально-технічне оснащення чотирьох шкіл ОТГ. Кошти витратять, перш за все, на ремонти у приміщеннях та на матеріально-технічне забезпечення:



— Ми вже завезли всі меблі та різні електронні пристрої у перші класи. Також придбали дидактичні матеріали для вчителів. Ну, і, звичайно, велику увагу найближчим часом приділимо ремонтам: це стосується лівого крила приміщення Розсошенської гімназії, дахів у Великотростянецькій та Щербанівській школах. Це ключові завдання напередодні 1 вересня, — повідомляє голова ОТГ.



Програма Нової української школи втілюється в Щербанівській громаді досить ефективно, каже Ігор Процик:



— Усе це завдяки взаєморозумінню та співпраці Міністерства освіти і науки, Департаменту освіти та науки Полтавської облдержадміністрації та громади. Лише діючи разом, ми зможемо повністю втілити у життя сучасні стандарти Нової школи.




Голова ОТГ Ігор Процик

За словами Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, реформа початкової освіти у державі не можлива без нового змісту та без перегляду стандартів навчання:



— Це програма, створена на роки. Її треба втілювати й далі, але це потребує інвестицій з боку держави. Дуже важливо, щоб новий парламент і новий уряд в 2020-му році передбачили фінансову підтримку реформи освіти. Це стосується і перепідготовки вчителів, і створення комфортного освітнього середовища. Лише таким чином можемо забезпечити достойний рівень освіти наступним поколінням.


Прес-служба Щербанівської ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?