Авторизация

Вісті з Полтави - Природничому факультету Полтавського педуніверситету — 100 років


Вісті з Полтави - Природничому факультету Полтавського педуніверситету — 100 років

Природничому факультету Полтавського педуніверситету — 100 років

Природничий факультет Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка відсвяткував 100-річчний ювілей. З цієї нагоди в університеті та Полтавському обласному музично-драматичному театрі імені Миколи Гоголя відбулися урочистості.


Відзначення 100-річного ювілею природничого факультету Полтавського педуніверситету розпочалося з відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Методика навчання природничих дисциплін у середній та вищій школі» (26 Каришинські читання).






— Мета такої конференції: популяризувати природничо-наукові знання. На конференцію з’їхалися науковці з усієї країни, а також з Ізраїлю приїхали та Польщі. Саме ті вчені, які займаються розробкою різних методик із природничих наук. Залучені вчителі, студенти, магістранти, молоді науковці, аспіранти, докторанти. Тобто конференція охоплює все наукове коло людей, які зацікавлені проблемами дидактики і методики навчання природничих дисциплін, — розповіла декан природничого факультету ПНПУ імені В. Г. Короленка Марина Гриньова.



Протягом двох днів учасники презентуватимуть свої напрацювання та статті, які згодом опублікують в збірнику конференції.






Напрями роботи конференції:


Історія розвитку природничих наук. Персоналії учених;
Формування професійної компетентності майбутнього вчителя природничих дисциплін;
Підготовка вчителів природничих дисциплін до роботи в Новій українській школі;
Методика навчання хімії, біології та основ здоров’я людини у вищій та загальноосвітній школі;
Викладання природничих дисциплін в опорних школах сільської місцевості;
Підготовка фахівця-еколога у вищих навчальних закладах;
Формування професійної готовності працівників освітньої галузі до інноваційної діяльності;
Управління формуванням майстерності керівника навчального закладу;
Теорія та практика управління проектами;
Адаптація внутрішньо переміщених осіб до університетського середовища.

Відзначення ювілею факультету продовжилося у Полтавському обласному музично-драматичному театрі імені Миколи Гоголя. Там відбувся святковий концерт. 




Олена Харченко та Марина Гриньова







— Природничий факультет може пишатися своїми досягненнями у підготовці фахівців. Бажаю вам процвітання та здобутків! Міцного здоров’я, натхнення та реалізації усіх задумів! — звернулася до присутніх директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.






На урочистостях був присутній і перший заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей. Він з робочим візитом перебуває у Полтаві:



— Насамперед бажаю факультету мати хороших студентів. Друге — щоб студенти ніколи не розчаровувалися закладом, куди прийшли. Третє — щоб факультет добре готував, щоб не треба було переучуватися. І щоб всі ці люди, які тут є, реалізували Нову українську школу.




На урочистостях був присутній і перший заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей

Побажання Павла Хобзея вже почали збуватися — студенти природничого факультету педуніверситету не жалкують про обраний заклад. Діана Токач після року навчання має лише приємні враження:



— Вступ до педуніверситету був для мене «вдалою несподіванкою». Я взагалі не знала, куди вступати. Я дуже боялася. Проте зовсім не жалкую, що сюди вступила. Адже це надзвичайний університет. Багато від кого з інших університетів можна почути неприємні слова щодо університету, викладачів. Проте від студентів нашого університету я ніколи подібного не чула, — поділилася студентка першого курсу природничого факультету ПНПУ імені В. Г. Короленка Діана Токач.


ПОЦТКУМ за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка