Авторизация

Вісті з Полтави - Сквозь непризначення судді в Семенівському районному суді агрохолдинг «Астарта-Київ» не може захистити лева на свої земельні ділянки


Вісті з Полтави - Сквозь непризначення судді в Семенівському районному суді агрохолдинг «Астарта-Київ» не може захистити лева на свої земельні ділянки

Комбайн «Полтавазернопродукт»

1,5 роки агрохолдинг «Астарта-Київ» не може у Семенівському районному суді захистити свої права на земельні ділянки, на які екс-працівник підробив і переоформив документи. Причина — непризначення судді.


У чому суть конфікту в Семенівському районі?



Схема, за якою діяв колишній керівник виробничого підрозділу «Полтавазернопродукт» Петро Сліпаченко — доволі проста і є однією з форм рейдерства.



Екс-керівник від свого імені заднім числом розриває чинний договір оренди з підприємством та ставить штамп викраденою печаткою. Потім державні реєстратори реєструють таку додаткову угоду про розірвання договору і укладання нового, вже з фірмою Сліпаченка.




Петро Сліпаченко | Джерело: ІРТ

Згідно підроблених документів, право оренди ТОВ «ІПК «Полтавазернопродукт», що входить до складу агропромхолдингу «Астарта», начебто припинилося 1-2 роки тому. Але пайовик отримував грошову винагороду весь цей час від законного орендаря, а підприємство користувалося землею. Реєстрація такої підробленої угоди проводиться напередодні укладення договору з новим орендарем.



Чому його не можна вирішити у судовому порядку?



Як зазначають юристи ТОВ «Полтавазернопродукт», вони уже півроку не можуть подати позов до Петра Сліпаченка, оскільки повноваження єдиного судді у Семенівському районному суді закінчилися.




Лілія Тімакіна | Фото: latifundist.com

Директор з юридичних питань агрохолдингу «Астарта-Київ» Лілія Тімакіна пояснює, що місцева судова адміністрація нічого не робить, щоб прискорити розгляд справи:



— Враховуючи, що там виключна підсудність, ми не можемо навіть подати позов. Тобто в Семенівському районі захистити свої права не може ніхто і ніяк відносно користування об’єктами нерухомості, а земля є об’єктом нерухомості.



Тобто, якщо чиїсь права порушено на території Семенівського району Полтавської області, захистити їх неможливо. Адже немає права на передачу цієї справи до іншого суду.



— Ось це і є захист іноземних інвестицій. Ми звернулися в Семенівську поліцію, зареєстровано два кримінальних провадження, — розповідає Лілія Тімакіна. — По сьогоднішній день нічого в рамках цих проваджень не робиться. Не витребувані документи у реєстраторів, підроблені угоди не знайдені, нема обшуків, нема вилучень документів, нема взагалі ніякого руху розслідування. Це повна паралізація влади.



Представники агрохолдингу «Астарта-Київ» зазначають, що випадок у Семенівському районі та подібний конфлікт у Козельщині свідчить про кризу правоохоронної системи і необхідність змін. Адже Україна має бути цивілізованою країною, де є чесна конкуренція, дотримання законів, особливо, самими ж держпосадовцями, захист прав людини і бізнесу.






Довідка: «Полтавазернопродукт» — один з провідних виробничих підрозділів агрохолдингу «Астарта-Київ». За даними видання «Латифундист», кількість працівників складає близько двох тисяч. 



Компанія займається вирощуванням зернових, цукрового буряку та виробництвом молока. Працює на територіях Глобинського та Семенівського районів Полтавської області.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка