Авторизация

Вісті з Полтави - Поліція вилучила «корупційний» гелендваген, припаркований біля будинку Валерія Головка


Вісті з Полтави - Поліція вилучила «корупційний» гелендваген, припаркований біля будинку Валерія Головка

Фото: poltavaopen.com

Вячеслав Кременчуцький приховує інформацію про гелендваген, вилучений з будинку Валерія Головка


4 березня Солом’янський райсуд Києва арештував Mercedes-Benz AMG G 63, який є речовим доказом в рамках справи корупції у Полтавській ОДА. 15 березня був опублікований повний текст відповідної ухвали, з якого стало відомо — гелендваген зберігався на подвір’ї будинку Валерія Головка. Окрім того, документ містить матеріали кримінального провадження, що раніше не перебували у відкритому доступі.



За даними реєстру судових рішень, 22 лютого детективи НАБУ обшукали помешкання нині екс-голови Полтавської ОДА Валерія Головка на вул. Садовій, 3-3г. На огородженій території житлового будинку, під охороною, у гаражі, стояв Mercedes-Benz AMG G 63. Власник гаража розповів, що власником цього автомобіля, ймовірно, є Валерій Головко, а не Вячеслав Кременчуцький.




Валерій Головко на даху будинку на вул. Садовій, 3

На думку детектива, цей факт, зокрема, свідчить про те, що вказаний автомобіль є предметом неправомірної вигоди Валерія Головка, а Вячеслав Кременчуцький є виключно його номінальним власником.



Додамо, що вул. Садовій, 3г — це будівля з блоком гаражів. За даними реєстру нерухомого майна, земля під цими гаражами перебуває у власності ГО «Русский пар», керівником якого є Віктор Легкіх. Про нього пізніше. Власником гаража № 7 є сам Віктор Легкіх, а гаража № 11 — Анна Вадімова.






Нагадаємо, що Кременчуцький — член команди Валерія Головка, близький до нього родинно, бізнес-партнер його сина та колишній заступник директора телеканалу «Лтава». Детективи вважають, що автомобіль фактично належав голові Полтавської ОДА і був подарований до його дня народження одним з підрядників. Перед врученням подарунку керівник підрядної організації нібито виконав тюнінг автомобіля, що підвищило загальну вартість до 10 млн грн.



Сам Вячеслав Кременчуцький заявив: придбав цей гелендваген самостійно і не за 10 млн грн, а за меншу суму.



На цю заяву детективи НАБУ також мають окрему думку. Вони встановили, що за даними податкової, протягом 2013-2017 років Вячеслав Кременчуцький отримав доходи на загальну суму 1,97 млн грн. Між тим, за даними порталу безкоштовних оголошень auto.ria, середня ціна автомобіля марки Mercedes-Benz AMG G 63 2017 року випуску складає 4,7 млн грн. Тобто вона значно вища за отриманий Кременчуцьким дохід.



Пояснити джерела своїх доходів відмовився і номінальний власник. У своїй заяві він ухильно вказав, що продавець автомобіля придбав його перед цим за 100840 євро (близько 2 млн грн). Втім, за словами Вячеслава Кременчуцького, заплатив він менше, бо Mercedes-Benz був не до кінця розмитнений і ці витрати він домовився понести як частину плати за автомобіль. Кінцеву вартість він так і не назвав.



Окрім того, за попередньою домовленістю, він погодився відповісти на додаткові уточнювальні запитання «Полтавщини» по цій темі. Редакція відправила ці запитання 2,5 тижні тому, але відповіді так і не отримала. Хоча ми попередили, що відсутність відповіді буде сприйнята як умисне приховування інформації щодо корупційної справи за участю посадовця високого рангу та розцінюватиметься як підтвердження факту, що фактично автомобіль належить Валерію Головку.



Надаємо перелік питань, аби читачі зрозуміли, що приховує або може приховувати Вячеслав Кременчуцький.




Вячеслав Кременчуцький
Надайте фото свого Mercedes-Benz G 63 AMG, не закриваючи номер (всі дані про автомобіль давно вже публічні, а «затирання» піддадуть сумніву, що це саме той автомобіль). У соцмережах є Ваша світлина із мотоциклом, але немає — з автомобілем. Придбати такий автомобіль і нікому не показати — це дивно.
Назвіть ім’я людини, у якої Ви придбали автомобіль. Чи користувався Вашим Mercedes-Benz G 63 AMG Валерій Головко та/або Володимир Головко?
Чому існує заборона відчужувати автомобіль?
Звідки в Уварова могла з’явитися інформація про ваш автомобіль (VIN-код, д.н.з, тюнінг)?
Ви запросили в сервісного центру копії матеріалів відносно вашого автомобіля 25.02.2019 — за день до виходу статті в «Українській правді». Навіщо ви це робили? Хтось повідомив вас про деталі розслідування і ви вирішили підготуватися?
Згідно з декларацією, без врахування продажу нерухомості ваш річний дохід складає 131 тис. грн. Якщо прямо — то це дуже мало, як для власника автомобіля вартістю 2..10 млн грн. Цих коштів не вистачить на просте обслуговування такого автомобіля як Mercedes-Benz G 63 AMG. Як Вам вдається утримувати автомобіль такого класу? Вам кожного разу доводиться щось продавати? Якщо так, то навіщо Вам такий автомобіль?
Яку саме комерційну нерухомість Ви продали, аби придбати Mercedes-Benz G 63 AMG? В один рік із Mercedes-Benz G 63 AMG Ви дозволили собі придбати й новий Toyota Camry. Скільки він коштував? Яким саме бізнесом Ви займаєтесь? Який середній дохід на рік або місяць це Вам приносить?
Ви вже проводили техобслуговування автомобіля? Де? Скільки це коштувало? Ви міняли гуму не зимову або навпаки? Скільки коштує?
З яким пробігом був придбаний автомобіль? Який пробіг на сьогодні?
Де саме Ви паркуєте цей автомобіль? Чи можна приїхати та подивитися на нього?

Як бачимо, останнє запитання, вже не має сенсу, оскільки на автомобіль наклали арешт. Його забрали з вул. Садової, 3. За даними НАБУ, саме там проживає Валерій Головко. Це елітна новобудова на 10 квартир поблизу парку «Перемога», зведена близько 3 років тому.



Будівництво проводилося на замовлення ГО «Русский пар». Його засновниками є Валерій Головко, Валерій Авраменко та Олег Козін. Окрім них, серед керівників громадської організації — дружина Головка Світлана, Віктор Легкіх, Марина Громова й Тетяна Легкіх.



28 січня 2019 року цій ГО дали нову назву — «На Садовій» та змінили адресу на вул. Садову, 3. Склад засновників, керівників та членів ради не змінився. Наприклад, головою організації є Віктор Легкіх. Він же є постійним членом тендерного комітету ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області», тобто, одним з тих, хто обирає підрядників для утримання та ремонту доріг.




Віктор Легкіх

Наприклад, саме він, серед інших чотирьох людей вирішив, що доглядати місцеві дороги області у 2019 році має ТОВ «БК «Старт-Інвест» за 135 млн грн. Це підприємство, як і «Алві Род», не має власної техніки, а створене було у лютому 2018 року — напередодні отримання від ДП замовлення на утримання доріг у 2018-му.



Водночас, директор дорожнього ТОВ «Полтавабудсервіс плюс» та заступник голови Асоціації «Дорожники Полтавщини» Костянтин Касай назвав фірмами «Роги й копита» компанії «Алві Род» та «БК «Старт-Інвест».



Нагадаємо, що саме «Алві Род» фігурує у кримінальному провадженні як підрядник, від якого керівництво ОДА змусило давати «відкати» як живими грошима, так і у вигляді iPhone, автомобіля та поїздки до Іспанії. Натомість в ОДА після обшуків та публікацій деталей провадження звинуватили у махінаціях самого підрядника. За версією прес-служби Полтавської ОДА, фірма азербайджанського афериста Альберта Уварова (Гюльаги Танха або Гюльаги Гамбарова) неналежно виконувала роботи. З нею розірвали договір, а розслідування НАБУ стало такою собі помстою. Такої ж особистої думки дотримується і директор Департаменту Полтавської ОДА Тимофій Голбан.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?