Авторизация

Вісті з Полтави - Освітян Полтавщини запрошують на піврічну програму розвитку лідерів НУШ


Вісті з Полтави - Освітян Полтавщини запрошують на піврічну програму розвитку лідерів НУШ


Empatia та Міжнародний інститут інтегрального розвитку оголосили набір на піврічну програму «Розвиток лідерів Нової української школи». Заповнити анкету на участь можна до 25 березня.


Проект фінансується в рамках литовської Програми розвитку співпраці та сприяння демократії за фінансової підтримки Шведського Інституту.



— До участі у проекті запрошуємо освітян державних шкіл з усієї України, зокрема з пост-конфліктних територій на сході країни. Перевага надається директорам шкіл, завучам, керівникам предметних секцій і тим, хто поєднує з управлінськими функціями, — зазначають організатори.



Всього у проекті «Розвиток лідерів Нової української школи» участь візьмуть 24 освітяни. Заповнити анкету можна до 25 березня. Кого відібрали, буде відомо після 5 квітня.



Програма передбачає:


у період із 30 квітня до 4 травня — модуль в Івано-Франківську. Основні теми: ненасильницька комунікація, системний консенсинг, спіральна динаміка, освітня кінезіологія, cекулярна етика;
травень — жовтень: 10 вебінарів «Коло емпатії: практика ННК в групі підтримки»;
24 червня — 1 липня: літня школа «Еволюція лідера» в Івано-Франківську. Основні теми: медіація конфліктів, фасилітація, трансформаційне і надихальне лідерство, практика самоусвідомлення;
червень — жовтень: онлайн-зустрічі з директорами шкіл Литви та Швейцарії;
19-23 серпня: мандрівний ретрит Шевченківським краєм «Емоційний баланс та відновлення» на Черкащині. Програма включає екскурсії, освітні візити, тренінги з креативності та особистісного розвитку;
14-18 жовтня: навчальний модуль «Соціократичні кола у школі, практика самоусвідомлення» в Києві. Основні теми: трансформаційне і надихальне лідерство, практика самоусвідомлення, кола соціократії.

Учасники вивчатимуть: 


метод Ненасильницької комунікації — один з найефективніших методів встановлення порозуміння і вирішення конфліктів у світі;
інтегральну психологію та Спіральну Динаміку;
системний консенсинг — альтернативний метод ефективного прийняття рішень у групах;
фасилітацію діалогів та медіацію конфліктів;
педагогіку партнерства і навички ХХІ століття;
практики самоусвідомлення та уважності;
метод соціократичних кіл у школах;
емоційний інтелект і ментальне здоров’я, секулярна етика;
освітню кінезіологію та арт-терапію.

Додатково. Мета Проекту — покращення якості освітнього простору і навчального процесу в Україні через виховання та розвиток інтегральних лідерів і агентів змін серед освітян Нової української школи, сприяння розвитку навичок управління змінами, емоційного інтелекту та емпатії, діалогу та взаєморозуміння серед молоді та вчительської спільноти зокрема, поширення ідей емпатійного та усвідомленого вчителювання і педагогіки партнерства серед всіх учасників системи освіти в Україні.


ПОІППО за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка