Авторизация

Вісті з Полтави - Фінансова дисципліна області, запобігання надзвичайних ситуацій та програма з енергозбереження — у Полтавській ОДА відбулась апаратна нарада


Вісті з Полтави - Фінансова дисципліна області, запобігання надзвичайних ситуацій та програма з енергозбереження — у Полтавській ОДА відбулась апаратна нарада

Учасники апаратної наради

Сьогодні під час апаратної наради у Полтавській ОДА обговорили питання фінансової дисципліни, програму з енергозбереження та першочергові завдання із запобігання надзвичайних ситуацій в регіоні.


Традиційну апаратну нараду відкрив очільник області Валерій Головко. 



— Полтавська область — одна з провідних у проведенні реформ в країні. Багато проектів першочергово запроваджують на Полтавщині. Тому забезпечення їх виконання на усіх рівнях — наш обов’язок. На нас рівняються, тому ми першочергово повинні звертати увагу на усунення проблем та удосконалення існуючих проектів реформ.




Валерій Головко

Про фінансову дисципліну регіону розповіла начальниця управління Північно-східного офісу Держаудитслужби у Полтавській області Ірина Салогуб. Наразі провели 46 ревізій, 10,2 мільярди фінансових і матеріальних ресурсів охопили контролем. З них 5 млрд державних, 5,2 — комунальних. Виявили витрати на суму 68,6 млн, з них недоотриманих фінансових ресурсів на 14,3, а на суму 54,3 — незаконних пільгових витрат та недостач.



— Дійсно, Полтавщина одна з лідерів впровадження реформ та втілення державних проектів. Проте є поодинокі випадки, які, на жаль, потребують втручання. На сьогодні проведено ряд аудитів та перевірок. Що важливо, грубих порушень не виявлено. Проте досі виникають проблеми з освоєнням бюджетних коштів. Прошу звернути увагу місцевих голів на ті випадки, коли вносяться зміни в законопроект. Моніторити та слідкувати за ними — ваша першочергова відповідальність, — зазначила Ірина Салогуб. 




Ірина Салогуб

Крім того, учасники засідання обговорили запровадження Програми підтримки населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Полтавської області. Її розробили для виконання заходів з енергозбереження на 2015-2020 роки. Програму втілюють у повному обсязі. Надалі першочергове обслуговування за нею здійснюватиметься для тих будинків, які створили ОСББ. Адже подібного роду форма власності попереджає нераціональне використання наданих програмою технологій. 




Тимофій Голбан

— Робота щодо забезпечення мешканців будинків області енергозберігаючими технологіями невпинно зростає. У 2015 році на це питання виділяли 200 тисяч гривень з обласного бюджету і цього було замало. Вже у 2018 році на проекти цього напрямку виділяється понад два мільйони, які ефективно використовуються у реалізації енергозберігаючого проекту. До того ж, плануємо на майбутнє впроваджувати технології програми у будинках, що створили ОСББ, — розповів директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ПОДА Тимофій Голбан.



Щодо виникнення надзвичайних ситуацій в області, наразі основне завдання — забезпечити умови для уникнення повеней у весняний період. 




Роман Товстий

— Усі ми пам’ятаємо повені навесні минулого року. Тому, як на мене, убезпечити заздалегідь набагато легше, ніж боротись з наслідками. Ми повинні розуміти усі масштаби проблеми. Якщо удосконалення та відновлення дамб вирішить хоча б частково проблему, то варто зайнятись цим питанням невідкладно. Ми повинні зосередитись на питаннях комфортного та безпечного життя людей, — підсумував заступник голови ПОДА Роман Товстий.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка