Авторизация

Вісті з Полтави - Медичні і культурні об’єкти та вирішення проблеми з питною водою — як минулого року працював Департамент будівництва ПОДА


Вісті з Полтави - Медичні і культурні об’єкти та вирішення проблеми з питною водою — як минулого року працював Департамент будівництва ПОДА

Тимофій Голбан

З липня 2017-го Управління капбудівництва ПОДА переросло у Департамент будівництва, що включив в себе ще 2 Управління: містобудування і архітектури та ЖКГ. Цей рік для Департаменту став плідним, а плани на майбутнє ще масштабніші. Про них і розповів його директор Тимофій Голбан.


Тимофій Голбан, як правило, працює на об’єктах — перевіряє хід виконання робіт, спілкується з підрядниками. Сам він іноді жартує, що кабінетні наради проводить тільки у крайніх випадках. Тому найреальніша можливість поспілкуватися з ним — під час однієї з поїздок. 



Медичний рік Департаменту будівництва



— Один з наймастабніших проектів 2018 — це реалізація програми Президента «Доступна медицина». Які результати є вже зараз?



— Ми збудуємо в області 27 нових сільських амбулаторій. Я народився у Чутівському районі, тому, повірте, знаю не з чуток, на якому рівні там медицина. Класні спеціалісти є, а от умов для них не було.




Будівництво амбулаторії у Скороходове

Усього лише за 30% вартості громади, які долучилися до програми, отримають сучасні медичні заклади. В комплекті йтиме житло для лікарів та нові автомобілі. 



Завдяки активності голови ПОДА Валерія Головка, нам одним з перших затвердили проекти амбулаторій. Почали будівництво з листопада, зараз в роботі вже 21 заклад. Автомобілі отримали. Цього року плануємо ввести в експлуатацію всі амбулаторії. 




Валерій Головко

— Які медичні проекти ще реалізовували цього року?



— Ми продовжуємо будівництво кардіоцентру в Полтаві. Зараз там вже закінчують внутрішні роботи, обладнання закуплено, цього року будемо відкривати. Тільки уявіть, півтора роки тому на цьому місці був котлован, а зараз 7-ми поверхівка!




Будівництво кардіоцентру у Полтаві

Вже ввели в експлуатацію реконструйовану будівлю Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги, провели термомодернізацію Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру.



А оновлене нейрохірургічне відділення — це, як на мене, приклад того, якою має бути медицина у XXI сторіччі. Ми відремонтували всі приміщення, закупили сучасну апаратуру. Це відділення відповідає усім світовим вимогам, відчуваємо справжню гордість за нього. 



18 об’єктів за рік



— Скільки об’єктів взагалі ввели в експлуатацію?



— Всього за цей рік відкрили 18 об’єктів. Серед них полігон твердих побутових відходів у Шишаках, новий спортивний зал Решетилівського професійного аграрного ліцею, реконструйована свердловина № 1 водозабору «Полтававодоканалу». 



Символічно, що у вісімнадцятому році і кількість об’єктів відповідна. Треба її збільшити у наступному (посміхається). 



— Здається, крім цього були і інші проекти, пов’язані з водопостачанням?



— Всього цього року збудували 5 свердловин. 3 в рамках проекту «Питна вода Полтавщини» і 2 в рамках «Питної води України», упорядкували зони санітарної охорони ще в 5. 




Буріння свердловини в Опішні

А в Опішні вже почали будувати найглибшу в області артезіанську свердловину. Старі там запісочилися і якийсь час у людей йшла вода з піском. 



— Як ви думаєте, завдяки чому вдалося втілити стільки проектів за рік?



— Це результат командної роботи. У голови адміністрації є чітка позиція — співпраця на всіх рівнях влади. Вдалося налагодити 100% взаєморозуміння з обласними депутатами. Валерій Анатолійович дуже влучно каже: об’єкти нашого Департаменту не мають політичної ознаки. 



Звичайно, завжди хочеться ще більше. Але всі проблеми не вирішиш одним махом. Приємно, що з часом люди почали це розуміти. Громадськість — це наші партнери і зараз ми разом рухаємося в одному напрямку. 



— А як щодо вашої ініціативи встановити скульптуру Вайнгорту?



Так, вже у 2019 плануємо реалізувати цей проект. Вайнгорт зробив для Полтави дуже багато. І ми маємо пам’ятати про нього. 



2019 рік — продовження плідної роботи



— Які вже є плани на 2019-й?



— В першу чергу треба закінчити те, що вже почали. Амбулаторії, свердловини, великі проекти — роботи ще багато. 




Проект «Територія Майдану»

Зовсім новий вигляд матиме площа перед Полтавською ОДА. Як тільки зійде сніг, ми почнемо її реконструкцію. Проект «Територія майдану» — це перетворення цієї площі у дійсно громадський простір. А поруч добудуємо сучасний ЦНАП. 



— Можете розповісти, які ще об’єкти заплановані на цей рік? 



— Крім усього іншого, ми залучаємо 250 млн грн на 33 соціально важливі проекти. Серед них реконструкція будівлі рентгенкабінету Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру, реконструкція сільського будинку культури у Гоголевому, реконструкція навчально-лабораторного корпусу ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище» в Гадячі.



Роботи попереду ще багато. Але ніхто ж і не планував зменшувати її кількість. Є ще й дороги, якими ми опікуємося з початку минулого року, але це тема для окремої розмови.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?