Авторизация

Полтавщину атакує складний вірус 2009 року. Є важко хворі

Полтавщину атакує складний вірус 2009 року. Є важко хворі
Полтавщину атакує складний вірус 2009 року. Є важко хворі

Вірус типу A(H1N1)pdm09, який забрав у 2009 році 21 життя на Полтавщині, зараз активно поширюється в регіоні. У деяких районах області епідпоріг перевищено на майже 80%, є важко хворі. Про це йшлося під час прес-конференції медиків щодо стану захворюваності на грип в області та його профілактику 21 січня, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"У деяких регіонах області уже є важкі хворі. Але ще немає летальних випадків від грипу", - зазначила головний позаштатний інфекціоніст Департаменту охорони здоров'я ОДА Лідія Войтенко. - Найвищі показники захворюваності спостерігаються у містах Комсомольськ ті Кременчук. Зокрема, у Кременчуці епідпоріг перевищено на 79%. Така ж ситуація спостерігається і в деяких районах області – Лохвицькому, Глобинському та Карлівському. На рівні епідпорогового захворюваність в Чутівському районі", - додала вона.

За даними медиків, кількість хворих на пневмонію зросла більш ніж у 2,5 рази порівняно із попереднім тижнем. Найбільший ріст захворюваності спостерігається у віковій групі 30-64 роки. Наразі показник захворюваності нижчий за епідпороговий на 11% і складає 59,1 на 10 тисяч населення. Однак у порівнянні з аналогічним тижнем минулого року, показник захворюваності вищий у 2 рази.

У зв'язку з цим припинено навчання у всіх школах Кременчука та Комсомольська. Хоча, за даними ОДА, показник захворюваності школярів на 44% нижчий за епідпороговий.

За словами лікаря-епідеміолога, заввідділенням організації епідеміологічних досліджень ДУ "Полтавський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України" Андрія Байбарза, сьогодні стрімко зросла захворюваність і на ГРВі.

"Зараз ситуація виходить за рамки звичайного. За останній тиждень у області значно зросла захворюваність на ГРВІ. Зокрема, 8 516 жителів області уже захворіли на ГРВі, що демонструє зростання показника захворюваності на 99%", - зазначив Байбарза.

Медики Полтавщини прогнозують невтішну картину із подальшим підвищенням рівня захворюваності.

"Для того, щоб уберегти себе від інфекції, необхідно зробити щеплення. Оскільки імунізація – це один із найбільш ефективних засобів профілактики захворювання. Потрібно зазначити, що щеплення можна робити і під час піку епідемії. Рекомендую уникати масових заходів, де спостерігається масове скупчення людей. Також перебування на свіжому повітрі збільшує відсоток того, що ви не захворієте", - порадив епідеміолог Андрій Байбарза.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка