Авторизация

Грабіжники "вибирають" беззахисних: у Полтаві й Біликах пограбували 85-річних жінок

Грабіжники "вибирають" беззахисних: у Полтаві й Біликах пограбували 85-річних жінок
Грабіжники "вибирають" беззахисних: у Полтаві й Біликах пограбували 85-річних жінок

Уночі 34-річний полтавець розбив віконне скло, виламав замок вхідних дверей, вліз до будинку та почав перевертати речі у пошуку грошей.
Коли побачив перед собою 85-річну власницю оселі, представився поліцейським і сказав, що шукає наркотики. Пенсіонерка ходила за "поліцейським" з кімнати в кімнату переконуючи, що ніяких наркотиків у неї ніколи не було. Коли чоловік знайшов гроші і поклав їх до кишені, літня жінка зрозуміла, що це не поліцейський. Вона знайшла можливість зателефонувати невістці і встигла лише сказати, щоб та викликала поліцію. Слідчо-оперативна група Київського відділення поліції Полтави прибула туди за лічені хвилини. Поліцейські затримали чоловіка в будинку старенької.

Дім 85-річної жінки вибрав і поки що невідомий грабіжник у смт. Білики Кобеляцького. У ніч на 3 лютого він вліз до будинку пенсіонерки, забрав 5 тисяч гривень й втік. Його наразі розшукують правоохоронці.

Про ці випадки повідомили правоохоронці Київського відділення поліції міста Полтави та Кобеляцького відділу ГУНП у Полтавській області.

Загалом, серед найбільш зухвалих і жорстоких злочинів, які супроводжувалися катуванням, є розбійні напади на беззахисних літніх людей. Таких фактів в минулому 2015 році зареєстровано близько 20. У одному випадку жінка померла, в інших – люди зазнали тілесних ушкоджень.

У січні цього року на території області вже зареєстровано 3 розбійних напади та 9 грабежів на літніх людей. У всіх випадках злочинці діють зухвало і жорстоко. Завдають беззахисним пенсіонерам тілесних ушкоджень і забирають останні заощадження та майно.

Начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Олег Бех звернувся до мешканців області з громадян та органів місцевого самоврядування із закликом до тісної співпраці з поліцією з метою протидії нападам на літніх людей. Він попросив створити в населених пунктах громадські патрулі із залученням представників виконавчих комітетів, мисливців та небайдужих громадян. Налагодити алгоритм взаємодії таких патрулів із місцевою поліцією.

Закликав також органи влади на місцях разом із територіальними підрозділами поліції встановити кнопки тривожного виклику в населених пунктах, створити умови для постійного перебування на території обслуговування дільничних поліцейських та сприяти встановленню камер відео спостереження в найбільш криміногенних місцях районних центрів.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?