Авторизация

У Карлівці через "оптимізацію" можуть закрити гінекологічне відділення лікарні

У Карлівці через "оптимізацію" можуть закрити гінекологічне відділення лікарні
У Карлівці через "оптимізацію" можуть закрити гінекологічне відділення лікарні

7 квітня за участі голови Карлівської районної ради Петра Світлика відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти,науки, культури, молодіжної політики, спорту та туризму, повідомляється а сайті обласної ради.

Обговорили питання, яке потребувало термінового вирішення: закриття гінекологічного відділення центральної районної лікарні шляхом об'єднання стаціонарних ліжок хірургічного профілю.

Напередодні до голови районної ради надійшли звернення від працівників гінекологічного відділення та жителів району, доцільність такого об`єднання напередодні вивчала створена за ініціативи голови районної ради робоча група.

Головний лікар ЦРЛ Олександр Сіренко пояснив учасник засідання, що обговорювана проблема виникла через прийняту 25 листопада 2015 року Кабінет міністрів України постанову № 1024 "Про затвердження нормативу забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення". Вона передбачає так звану оптимізацію ліжкового фонду та вивільнення працівників закладів охорони здоров’я. Виконуючи цю постанову, в Карлівському районі обговорюють можливість скорочення певної кількісті ліжок шляхом об`єднання стаціонарних ліжок хірургічного профілю (гінекологічного та хірургічного відділення) із скороченням гінекологічного медичного посту та терапевтичного профілю (терапевтичного та неврологічного відділення) із скороченням неврологічного медичного посту.

Гінекологічне відділення ЦРЛ, як зазначив завідуючий акушерсько-гінекологічного відділення Микола Бахмат, у повному обсязі обладнане усім необхідним медичним приладдям для надання якісної медичної допомоги жінкам. Що не можна сказати про облаштування хірургічного відділеня. Крім того, пацієнтки відділення, з якими зустрічались члени комісії, дуже вдячні медичним працівникам за якісну та кваліфіковану медичну допомогу і не уявляють спільного лікування жінок та чоловіків у хірургічному відділенні.

Голова райради не зменшувати кількості лікарняних ліжок, а навпаки, збільшити. Адже на 10 тисяч населення постановою передбачено 60 ліжок, у Карлівському районі населення складає 34 тисячі, тобто кількість лікарняних ліжок можна збільшувати до 200. А значить, об'єднання ліжок хірургічного профілю у районі є недоцільним.

Комісія порекомендувала головному лікарю ЦРЛ прозвітувати перед Департаментом охорони здоров`я Полтавської ОДА про дотримання в Карлівській ЦРЛ імені Л.В. Радевича нормативів забезпечення стаціонарними ліжками на 10 тис. населення відповідно до Методики щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення, затвердженої Наказом Міністерства охорони здоров`я України 01.02.2016 року № 51.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?