Авторизация

У Полтаві обговорили співробітництво територіальних громад

У Полтаві обговорили співробітництво територіальних громад
У Полтаві обговорили співробітництво територіальних громад

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування спільно з Полтавською обласною державною адміністрацією, Полтавською обласною радою та за сприяння і підтримки Проекту «Реформа управління на сході України», що впроваджується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)GmbH, 10 червня у місті Полтава провів круглий стіл з питань впровадження Закону України "Про співробітництво територіальних громад".


Участь у заході взяли народні депутати України - члени Комітету, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства, експертного і наукового середовища.


Голова Комітету Сергій Власенко, відзначив досягнення Полтавської області у запровадженні механізмів співробітництва територіальних громад. На Полтавщині зареєстровано 17 договорів про співробітництво територіальних громад, а це практично половина укладених в Україні аналогічних договорів. У зв'язку з цим, досвід Полтавської області є безцінним для формування позитивного досвіду та розширення географії впровадження механізмів співробітництва територіальних громад, відпрацювання механізмів підготовки кадрів та навчальних програм.


У рамка засідання відбулася презентація результатів впровадження проектів співробітництва територіальних громад Полтавської області. На Полтавщині вже реалізовано 5 проектів міжмуніципального співробітництва. При цьому грантове співфінансування цих проектів, відповідно до укладених Договорів про міжмуніципальне співробітництво, склало 100 тис. євро. Таким чином, за спільної фінансової участі територіальних громад та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ «Реформа управління на сході України», було впроваджено 3 проекти щодо поводження з твердими побутовими відходами, 1 – з створення трудового архіву, 1 – з відновлення пожежної охорони.


Ще 12 договорів про співробітництво територіальних громад було укладено у Машівському, Полтавському, Котелевському, Миргородському, Лубенському, Чорнухинському, Решетилівському, Кременчуцькому, Гребінківському, Семенівському районах.


(За інформацією Комітету Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування та Полтавської облради).

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?