Авторизация

У Полтавській ОДА сьогодні говорили про перспективи реформування служби екстреної медичної допомоги

У Полтавській ОДА сьогодні говорили про перспективи реформування служби екстреної медичної допомоги
У Полтавській ОДА сьогодні говорили про перспективи реформування служби екстреної медичної допомоги

А ще – про початок повноцінної роботи сучасного диспетчерського центру цієї служби.


Своїми думками після апаратної наради у Фейсбук поділився голова ОДА Валерій Головко:

"Є технічні моменти, які потрібно вирішити, зокрема, "закільцювати" диспетчерську на всю область. Йдеться про мобільний і стаціонарний телефонний зв'язок, щоб номер служби екстреної допомоги 103 працював, як годинник. Долучити до цієї справи Інтернет-провайдерів... І все ж диспетчерська служба працює, хоч і в тестовому режимі. Аби в цьому переконалися наші депутати, запропонував Віктору Лисаку зібрати народних обранців у Центрі і продемонтструвати його роботу. Причому запросити не лише депутатів обласної ради, а й міських та районних".

Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак, як повідомляє ОКІА "Новини Полтавщини", сьогодні під час апаратної наради поділився амбітними планами згідно яким Полтавська, Сумська та Чернігівська області у перспективі цілком зможуть користуватися інформацією єдиного дата-центру (центру обробки инфориації) служби екстреної допомоги.

Відповідно до ст. 8 Закону України "Про екстрену медичну допомогу" розроблявся єдиний для всієї країни проект реформування галузі. У перспективі має бути створений єдиний дата-центр для екстреної медичної допомоги України. Полтавський дата-центр у рамках реформування мав стати пілотним пректом"Вчасна медицина". Наразі в Полтаві вже працює в тестовому режимі оперативна диспетчерська служба обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Диспетчерська служба, зокрема, поступово переходить на електронний реєстр. За словами головного медика області, у недалекій перспективі всі паперові носії, звичні картки буде замінено на електронні амбулаторні картки. І будь-яка бригада екстреної медицини, виїжджаючи на виклик, вже матиме всю інформацію про хворого та його історію хвороби.

Ще один момент - це тісна взаємодія всіх екстрених служб та координація їхньої роботи з метою порятунку життя людини та надання невідкладної допомоги, як це має місце у країнах Європи. Задля цього диспетчерська служба найближчим часом має "закільцювати" зв’язком всю область відповідно до європейських стандартів.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?