Авторизация

В облраді поговорили про соціальну адаптацію демобілізованих учасників АТО

В облраді поговорили про соціальну адаптацію демобілізованих учасників АТО
В облраді поговорили про соціальну адаптацію демобілізованих учасників АТО

16 березня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення.

У засіданні, яке вела голова комісії Людмила Овчаренко, взяли участь заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, депутати обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадських організацій.

Директор Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко поінфолрмувалсч про виконання у 2015 році заходів обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки.

Депутати розглянули зміни до цієї програми, які плануються у 2016 році. Новим у ній є комплексна соціальна адаптації демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО, та членів їх сімей. Їх надаються в рамках програми оздоровчі послуги в санаторно-курортних закладах області. На це спрямовано 7, 5 млн. грн. (в тому числі коштів обласного бюджету 6 млн. грн., місцевих бюджетів – 1, 5 млн. грн.). Протягом 2015 року закуплено 1782 путівки для 1007 демобілізованих та 775 членів їх сімей. Проект змін до програми на цей ріу передбачає виділення коштів з обласного бюджету у розмірі 6,1 млн. грн. для продовження у 2016 році оздоровлення учасників АТО та членів їх сімей у санаторно-курортних закладах області, 3,2 млн. грн. для поліпшення матеріального становища окремих категорій громадян, які гостро потребують допомоги та 300 тис. грн. на безкоштовне забезпечення медикаментами за рецептами 6 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За інформацію Полтавського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді поінформував, що з березня по грудень 2015 року відвідано 2955 сімей демобілізованих військовослужбовців, які проходили військову службу в районах проведення антитерористичної операції, та сформовано «Соціальні паспорти» Станом на 28.12.2015 року із здійсненням соціального супроводу2913 демобілізованих пройшли комплексне медичне обстеження,162 пройшли огляд медико-соціальних експертних комісій, на диспансерний облік взято 369, в госпіталях міст Полтави, Кременчука та Лубен проліковано 407 учасників АТО; 527 сім’ям оформлено державні соціальні допомоги; 1642 сім’ям оформлено субсидії;1411 отримали статус безробітного, 145 – працевлаштовано, 213 – залучено до громадських робіт, 59 – пройшли професійне навчання, 28 демобілізованих за сприяння центрів зайнятості започаткували підприємницьку діяльність та отримали допомогу по безробіттю одноразово.


Нагадаємо, що сьогодні облрада збирається скасувати Програму поводження з твердими побутовими відходами.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?