Авторизация

НСЗУ: які безоплатні медичні послуги можна отримати для людей похилого віку?

НСЗУ: які безоплатні медичні послуги можна отримати для людей похилого віку?
1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку. Тому НСЗУ розповіло, які безоплатні медичні послуги держава гарантує людям похилого віку.
В Програмі медичних гарантій є усі необхідні послуги для того, щоб попередити проблеми зі здоров’ям, виявити серйозні захворювання на ранніх стадіях та вчасно почати лікування. А також - контролювати перебіг хронічних захворювань та своєчасно отримувати медичну допомогу в екстрених випадках.
Для людини будь-якого віку, в тому числі й старшого, важливо мати сімейного лікаря і бути з ним на зв’язку. Це лікар, який вчасно розпізнає загрозу для здоров’я пацієнта, зважаючи на фактори ризику та спадковість, допоможе виявити й контролювати хронічні захворювання, призначить профілактичні обстеження, своєчасно спрямує на консультацію до спеціаліста чи направить на проведення інструментальних досліджень.
За рецептом від сімейного лікаря люди похилого віку мають можливість отримувати безоплатно або з незначною доплатою Доступні ліки. Ця програма постійно розширюється і перелік захворювань, від яких можна отримати медикаменти, вже досить великий. Йдеться про хронічні захворювання, які добре піддаються контролю, якщо пацієнт регулярно приймає ліки.
Зокрема, це ліки проти таких захворювань:
серцево-судинні;
профілактика інсультів та інфарктів;
бронхіальна астма;
діабет II типу;
нецукровий діабет;
інсулінозалежний діабет (інсуліни);
розлади психіки та поведінки;
епілепсія;
хвороба Паркінсона;
хронічне обструктивне захворювання легень.
З початку 2022 року – 1,57 млн пацієнтів отримали свої Доступні ліки. З них понад 55% - це люди віком від 65 років.
Перевагою програми є не тільки те, що вона допомагає знизити витрати на ліки з власної кишені, а й те, що Доступні ліки можна отримати у будь-якій аптеці країни, яка працює за договором з НСЗУ, незалежно від того, де виписали рецепт. На час дії воєнного стану рецепт на Доступні ліки може бути не лише електронний, а й паперовий. Виписати його може будь-який лікар первинної ланки, не обов’язково той, з яким укладена декларація. Якщо ви підтримуєте зв’язок з вашим сімейним лікарем, виписати рецепт він зможе і через телефон, а щоб отримати ліки не обов’язково йти самому в аптеку - можна передати номер рецепта рідним чи близьким.
Програма медичних гарантій гарантує людям похилого віку усі види спеціалізованої медичної допомоги. Це консультації спеціалістів, аналізи, обстеження, госпіталізації та операції.
Особливий акцент - на лікуванні інсульту та інфаркту, а також обстеженнях для ранньої діагностики онкозахворювань. Пацієнти з гострим інфарктом та інсультом отримують все необхідне їм лікування безоплатно. В разі появи симптомів цих захворювань все що потрібно зробити – викликати швидку допомогу за номером 103. Весь комплекс медичної допомоги пацієнту, включаючи всі необхідні обстеження, оплачують НСЗУ.
Що стосується онкологічних захворювань, особлива увага приділяється ранньому їх виявленню. Адже лікування онкології на ранніх стадіях дає пацієнту більше шансів на одужання.
Тому в Програмі медгарантій передбачено 6 інструментальних досліджень для виявлення таких захворювань. Йдеться про гастроскопію, бронхоскопію, гістероскопію, колоноскопію, цистоскопію та мамографію. Людям похилого віку рекомендують проходити ці дослідження періодично. Вони повністю безоплатні за направлення лікаря. Виписати направлення може як сімейний лікар, так і профільний спеціаліст.
Також було акцентовано, що незалежно від того, де зареєстроване місце проживання, люди похилого віку можуть отримати медичну допомогу в будь-якому медичному закладі, який має договір з НСЗУ. Це стосується як внутрішньо переміщених осіб, так і тих, хто не змінював місце проживання. Пацієнт сам обирає, де йому зручно отримати медичну допомогу, а оплачує її замість пацієнта Національна служба здоров’я України.



Новые статьи:


Напередодні запуску електронного рецепта на наркотичні та психотропні препарати відбулася зустріч команди впровадження з …" >Як медичним закладам й аптекам підготуватися до відпуску наркотичних (психотропних) лікарських засобів за е-рецептом?

Также интересно посмотреть:


Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко зустрівся з президією НАМН України." >Заклади охорони здоров'я НАМН України можуть стати частиною ПМГ: деталі
У вересні в заклади охорони здоров'я всіх регіонів України буде доставлено інноваційний препарат рифапентин, який ви …" >Україна отримала інноваційний препарат для профілактичного лікування туберкульозу: деталі
Кабінет Міністрів України прийняв зміни до Ліцензійних умов щодо господарської діяльності з виробництва, оптової та розд …" >Зміни у реєстрації аптечних закладів в електронній системі охорони здоровʼя: деталі
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко провів установчу нараду щодо змін системи реабілітації в Украї …" >Зміна системи реабілітації в Україні: коментарі очільника МОЗ
Замісна підтримувальна терапія дає змогу наркозалежним споживачам відмовитися від вживання нелегальних опіатів та зменши …" >Особливості лікування пацієнтів із розладами психіки із використанням препаратів ЗПТ



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

29 Сентября
48
Тест ПЛР на COVID-19 – швидка діагностика без проблем
in
Инфекционные заб.

28 Сентября
61
Кардиология в Швейцарии
in
Лечение за рубежом

27 Сентября
56
Новый медицинский центр DENIS
in
Здоровый образ жизни
26 Сентября
67
Антибиотики – эффективный инструмент быстрого лечения
in
Простудные заболевания

26 Сентября
70
Баночки для анализов и прочие товары от «Аптек медицинской академии»
in
Полезное
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

02 Октября, 2022
28
Аменорея: основні причини відсутності менструації
in
Акушерство, гинекология

01 Октября, 2022
57
Серцева астма: основні симптоми та методи лікування
in
Кардиология

30 Сентября, 2022
77
Меланома: як вчасно розпізнати рак шкіри?
in
Дерматовенерология

28 Сентября, 2022
56
Основні причини появи мозолів
in
Дерматовенерология

27 Сентября, 2022
69
Підвищення рівня прогестерону: симптоми гормонального порушення
in
Эндокринология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

02 Октября, 2022
62
Як медичним закладам й аптекам підготуватися до відпуску наркотичних (психотропних) лікарських засобів за е-рецептом?

01 Октября, 2022
132
НСЗУ: які безоплатні медичні послуги можна отримати для людей похилого віку?

30 Сентября, 2022
143
Заклади охорони здоров'я НАМН України можуть стати частиною ПМГ: деталі

29 Сентября, 2022
181
Україна отримала інноваційний препарат для профілактичного лікування туберкульозу: деталі

28 Сентября, 2022
188
Зміни у реєстрації аптечних закладів в електронній системі охорони здоровʼя: деталі
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

29 Сентября, 2022
121
Грантовий конкурс для громад "Сади для Перемоги"
in
Мероприятия

19 Сентября, 2022
250
24 листопада в Pochayna Event Hall відбудеться міжнародний форум, Esthetic Beauty Forum
in
Мероприятия

13 Сентября, 2022
130
Запрошуємо відвідати спеціалізовану виставку Здоров'я і довголіття-2022 з 27 по 30 вересня 2022 року у Київському Палаці спорту
in
Мероприятия

08 Сентября, 2022
245
XX міжнародна стоматологічна виставка «Дентал-Україна» та XX міжнародний стоматологічний Форум 26-28 жовтня 2022 року, Львівський палац мистецтв
in
Мероприятия

31 Января, 2022
808
Приглашаем посетить выставку Здоровье и долголетие-2022 14-16 апреля 2022 года в Киевском Доме КИНО
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?