Авторизация

Особливості лікування COVID-19 у стаціонарі: як отримати безоплатну медичну допомогу?

Особливості лікування COVID-19 у стаціонарі: як отримати безоплатну медичну допомогу?
Найкращий спосіб захиститись від важкого перебігу COVID-19 та госпіталізації є вакцинація. Проте якщо людина захворіла і їй потрібна госпіталізація, усю медичну допомогу у стаціонарі хворий отримає безоплатно.
Всі дослідження, аналізи, лікування, медикаментозна терапія, медична допомога в умовах інтенсивної терапії, киснева терапія, респіраторна підтримка, знеболення на всіх етапах - безоплатні для пацієнта.
Складання плану реабілітації та реабілітація в гострому періоді - також входять у безоплатний перелік послуг і оплачуються НСЗУ.
Для госпіталізації потрібне направлення від лікаря, доставлення бригадою екстреної медичної допомоги, або самозвернення у невідкладному стані.
У цьому році до Програми медичних гарантій увійшов новий пакет «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях». Регіональні департаменти охорони здоров'я визначили опорні лікарні, які контрактувалися за цим пакетом із розрахунку один медзаклад на 200 тисяч населення. Таких закладів є 199 по всій країні. Саме до них мають госпіталізовувати пацієнтів з коронавірусом.
За готовність реагувати на інфекційні захворювання, у тому числі на COVID-19, медзаклади отримують від НСЗУ 1 053 510 грн щомісяця. З початку року за цим напрямом НСЗУ вже виплатила закладам 1 783 785 007 грн. Тож вимагати гроші за лікування у пацієнта - є порушенням.
Госпітальна мережа закладів, які надають стаціонарне лікування хворим на COVID-19, не обмежуватиметься лише опорними лікарнями.
Якщо пацієнт із коронавірусом потрапить у заклад, який не має договору інфекційну готовність, то НСЗУ заплатить такій лікарні за іншим пакетом – «Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19», за умови укладеного договору. Договір на цей напрям має 581 медзаклад по всій країні. Перелік цих закладів можна дізнатися за номером контакт-центру 16-77.
Усі ці медзаклади забезпечені палатами інтенсивної терапії, обладнанням для проведення лабораторних та інструментальних досліджень, лікарськими засобами та медичними виробами для надання допомоги, апаратами ШВЛ тощо.
Передусім пацієнту, що потрапив на стаціонар, має бути забезпечений первинний огляд. Далі пацієнту призначають необхідні дослідження, аналізи, тести, консультації тощо.
Також пацієнту мають зробити тестування на COVID-19 методом ПЛР та інші необхідні аналізи: розгорнутий клінічний аналіз крові, загальний аналіз сечі, бактеріологічні дослідження, біохімічний аналіз, аналіз на глюкозу в крові тощо. А також провести ЕКГ, рентген, УЗД або інші дослідження, якщо їх потребує пацієнт.
Пам'ятайте, що вчасно надана медична допомога може врятувати життя людини з COVID-19.



Новые статьи:


У вересні в заклади охорони здоров'я всіх регіонів України буде доставлено інноваційний препарат рифапентин, який ви …" >Україна отримала інноваційний препарат для профілактичного лікування туберкульозу: деталі
Кабінет Міністрів України прийняв зміни до Ліцензійних умов щодо господарської діяльності з виробництва, оптової та розд …" >Зміни у реєстрації аптечних закладів в електронній системі охорони здоровʼя: деталі
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко провів установчу нараду щодо змін системи реабілітації в Украї …" >Зміна системи реабілітації в Україні: коментарі очільника МОЗ
Замісна підтримувальна терапія дає змогу наркозалежним споживачам відмовитися від вживання нелегальних опіатів та зменши …" >Особливості лікування пацієнтів із розладами психіки із використанням препаратів ЗПТ
Програма медичних гарантій покриває усі найважливіші види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією на кожному етапі …" >НСЗУ: особливості лікування пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями

Также интересно посмотреть:


Ще на початку літа МОЗ розпочало впровадження нового етапу медреформи, який ліквідує застарілий та неефективний поділ лі …" >Як новий етап медреформи покращить якість медичної допомоги?
Сьогодні загострення хронічних хвороб або виявлення нових на пізніх стадіях потребують серйозного лікування, іноді пов&r …" >Які ліки можна безоплатно отримати при лікуванні у стаціонарі та амбулаторно? Пояснення МОЗ
Завершено офіційну реєстрацію трьох тренінгових центрів, які забезпечують заходи безперервного професійного розвитку (БП …" >МОЗ: розширення можливостей для професійного зростання медпрацівників
Україна відмовилася від постачання вакцин "AstraZeneca" та "Moderna ", дозволила проводити другий бу …" >Від постачі яких вакцин відмовилася Україна?
Медичні заклади, які не стали частиною спроможної мережі, продовжать функціонувати та укладатимуть контракти з Національ …" >Чи будуть лікарні, які не ввійшли до спроможної мережі, й надалі контрактуватися із НСЗУ?



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

29 Сентября
33
Тест ПЛР на COVID-19 – швидка діагностика без проблем
in
Инфекционные заб.

28 Сентября
48
Кардиология в Швейцарии
in
Лечение за рубежом

27 Сентября
45
Новый медицинский центр DENIS
in
Здоровый образ жизни
26 Сентября
54
Антибиотики – эффективный инструмент быстрого лечения
in
Простудные заболевания

26 Сентября
59
Баночки для анализов и прочие товары от «Аптек медицинской академии»
in
Полезное
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

28 Сентября, 2022
25
Основні причини появи мозолів
in
Дерматовенерология

27 Сентября, 2022
40
Підвищення рівня прогестерону: симптоми гормонального порушення
in
Эндокринология

26 Сентября, 2022
46
Чому може виникати біль в животі?
in
Гастроэнтерология

25 Сентября, 2022
52
Алергічний риніт: основні прояви алергічної реакції
in
Иммунология

25 Сентября, 2022
47
Основні симптоми захворювання ясен
in
Стоматология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

29 Сентября, 2022
34
Україна отримала інноваційний препарат для профілактичного лікування туберкульозу: деталі

28 Сентября, 2022
91
Зміни у реєстрації аптечних закладів в електронній системі охорони здоровʼя: деталі

28 Сентября, 2022
90
Зміна системи реабілітації в Україні: коментарі очільника МОЗ

26 Сентября, 2022
166
Особливості лікування пацієнтів із розладами психіки із використанням препаратів ЗПТ

25 Сентября, 2022
202
НСЗУ: особливості лікування пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

29 Сентября, 2022
58
Грантовий конкурс для громад "Сади для Перемоги"
in
Мероприятия

19 Сентября, 2022
238
24 листопада в Pochayna Event Hall відбудеться міжнародний форум, Esthetic Beauty Forum
in
Мероприятия

13 Сентября, 2022
119
Запрошуємо відвідати спеціалізовану виставку Здоров'я і довголіття-2022 з 27 по 30 вересня 2022 року у Київському Палаці спорту
in
Мероприятия

08 Сентября, 2022
230
XX міжнародна стоматологічна виставка «Дентал-Україна» та XX міжнародний стоматологічний Форум 26-28 жовтня 2022 року, Львівський палац мистецтв
in
Мероприятия

31 Января, 2022
789
Приглашаем посетить выставку Здоровье и долголетие-2022 14-16 апреля 2022 года в Киевском Доме КИНО
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка