Авторизация

Як новий етап медреформи покращить якість медичної допомоги?

Як новий етап медреформи покращить якість медичної допомоги?
Ще на початку літа МОЗ розпочало впровадження нового етапу медреформи, який ліквідує застарілий та неефективний поділ лікарень на міські, районні та обласні. Натомість будуть створені надкластерні, кластерні та загальні лікарні, які матимуть чітко прописаний функціонал та визначену роль в госпітальному окрузі.
Кожна громада матиме орієнтир, де і які послуги буде отримувати її населення, а де буде необхідна співпраця з іншими громадами. Найпростіші випадки спрямовуватимуться в загальні лікарні, пацієнти з більш складними захворюваннями потраплятимуть до кластерних та надкластерних медзакладів.
Перші кроки нового етапу медреформи розпочнуться вже у наступному році, зі зміни підходів до лікування серцево-судинних захворювань. З 2023-го маршрут пацієнта з інсультами та інфарктами пролягатиме лише в кластерну і надкластерну лікарню або ж в кардіологічний центр. Саме в цих медзакладах пацієнт зможе отримати високий рівень медичної допомоги.
За словами заступника міністра охорони здоров'я, громади, чиї лікарні будуть визначені як кластерні, мають чітко розуміти покладені на них зобов'язання. Адже вони відповідатимуть за медичну допомогу не лише у своїй громаді, а й у всьому кластері. Кожен кластер буде розрахований мінімум на 150 тисяч населення. Те ж саме стосуватиметься і загальних лікарень, які у госпітальному окрузі обслуговуватимуть 50-80 тисяч населення, в середньому це 2-6 громад.
«Кожна громада, медзаклад якої потрапив до спроможної мережі, має чітко розуміти, що на кожен із закладів чекає велика робота з посилення спроможності, забезпечення безоплатної медичної допомоги, покращення якості надання медичної допомоги тощо. Це велика відповідальність, яка лягає на плечі власника та керівника лікарні. Тому, безумовно, в цьому процесі громади мають об'єднати свої зусилля, заради того, щоб населення на їх території було забезпечене якісною медичною допомогою», – розповів Олексій Яременко, коментуючи роль місцевої влади у побудові спроможної мережі медичних закладів.
Заступник міністра охорони здоров'я нагадав, що наразі в Україні, в межах медичної реформи не йдеться про закриття лікарень. Менш потужні медичні заклади, які не потрапляють до спроможної мережі, надалі продовжать працювати та надавати медичну допомогу населенню. Крім того, у 2023 році вони так само фінансуватимуться коштом Програми медичних гарантій, за винятком пакетів на лікування інсультів та інфарктів, які з наступного року стануть доступними лише для кластерних та надкластерних медзакладів.
Нагадаємо, на початку літа МОЗ розпочав впровадження наступного етапу медичної реформи, який передбачає створення спроможної мережі медичних закладів.



Также интересно посмотреть:


Сьогодні загострення хронічних хвороб або виявлення нових на пізніх стадіях потребують серйозного лікування, іноді пов&r …" >Які ліки можна безоплатно отримати при лікуванні у стаціонарі та амбулаторно? Пояснення МОЗ
Завершено офіційну реєстрацію трьох тренінгових центрів, які забезпечують заходи безперервного професійного розвитку (БП …" >МОЗ: розширення можливостей для професійного зростання медпрацівників
Україна відмовилася від постачання вакцин "AstraZeneca" та "Moderna ", дозволила проводити другий бу …" >Від постачі яких вакцин відмовилася Україна?
Медичні заклади, які не стали частиною спроможної мережі, продовжать функціонувати та укладатимуть контракти з Національ …" >Чи будуть лікарні, які не ввійшли до спроможної мережі, й надалі контрактуватися із НСЗУ?
З настанням осені в Україні очікується зростання кількості захворювань на COVID-19. Захиститись від важкого перебігу зах …" >Вакцинація проти COVID-19: як сьогодні зробити щеплення в Україні?



Разместить пресс-релиз

Рубрикатор


Новости медицины



Мероприятия



Интересные факты



Новости портала



Блог

СТАТЬИ ПАРТНЕРОВ

22 Сентября
52
TALLA - инновационный секс шоп в Украине
in
Полезное

21 Сентября
84
Лучшая защита для нежной кожи лица от солнца
in
Здоровый образ жизни

20 Сентября
60
Пересадка волос – профессиональные методики с гарантией качества
in
Лечение за рубежом

13 Сентября
87
Современная медицинская мебель – сочетание комфорта и надежности
in
Медтехника

01 Сентября
141
Гинеколог или хирург: к кому обращаться, если сильно болит низ живота
in
Здоровье женщины
Посмотреть все...
СТАТЬИ О ЗДОРОВЬЕ

23 Сентября, 2022
36
Основні причини появи відчуття клубка в горлі
in
Отоларингология (ЛОР)

22 Сентября, 2022
36
Гідросальпінкс: які основні симптоми закорковування фаллопієвої труби?
in
Акушерство, гинекология

21 Сентября, 2022
54
Круп: основні симптоми вірусного захворювання
in
Педиатрия

19 Сентября, 2022
59
Ателектаз: основні симптоми ураження альвеол легень
in
Пульмонология

19 Сентября, 2022
59
Синдром неспокійних ніг: основні причини та методи лікування
in
Неврология
Посмотреть все...
НОВОСТИ МЕДИЦИНЫ

23 Сентября, 2022
38
Як новий етап медреформи покращить якість медичної допомоги?

22 Сентября, 2022
47
Які ліки можна безоплатно отримати при лікуванні у стаціонарі та амбулаторно? Пояснення МОЗ

22 Сентября, 2022
97
МОЗ: розширення можливостей для професійного зростання медпрацівників

20 Сентября, 2022
230
Від постачі яких вакцин відмовилася Україна?

20 Сентября, 2022
190
Чи будуть лікарні, які не ввійшли до спроможної мережі, й надалі контрактуватися із НСЗУ?
Посмотреть все...
МЕРОПРИЯТИЯ

19 Сентября, 2022
160
24 листопада в Pochayna Event Hall відбудеться міжнародний форум, Esthetic Beauty Forum
in
Мероприятия

13 Сентября, 2022
103
Запрошуємо відвідати спеціалізовану виставку Здоров'я і довголіття-2022 з 27 по 30 вересня 2022 року у Київському Палаці спорту
in
Мероприятия

08 Сентября, 2022
204
XX міжнародна стоматологічна виставка «Дентал-Україна» та XX міжнародний стоматологічний Форум 26-28 жовтня 2022 року, Львівський палац мистецтв
in
Мероприятия

31 Января, 2022
769
Приглашаем посетить выставку Здоровье и долголетие-2022 14-16 апреля 2022 года в Киевском Доме КИНО
in
Мероприятия

20 Января, 2022
872
Приглашаем Вас на Черноморское побережье в Одессу – с 23 по 25 февраля на ежегодное медицинско-оздоровительное мероприятие Medical Tourism Workshop: MedTW 2022
in
Мероприятия
Посмотреть все...
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?