Авторизация

Рацион питания: факты о продуктах питания

 За словами експертів newfood.media, підвищення інформованості про вплив харчування на здоров'я, зовнішність і самопочуття, дозволяє все більшій і більшій кількості людей звертати увагу на продукти харчування майбутнього та якість споживаних продуктів.


Покупки стають розумними, більше зацікавленими здоровим харчуванням, проте, відбуваються непорозуміння, яким ми даємо себе обдурити - або це під впливом маркетингових кампаній, або довіряючи занадто сильно своїй інтуїції.


Наслідком такого роду непорозуміння можуть бути, між іншим, проблеми з масою і складом тіла, а також непотрібне перенапруження домашнього бюджету. Ось, як іноді ми потрапляємо в пастку здорового харчування:


"Здорової" їжі ми їмо більше.

Якщо в нашій голові з'являється переконання, що споживання даного продукту пов'язано з якимись позитивними наслідками для здоров'я, або він був виготовлений з високоякісної сировини, то в голові автоматично включається зелене світло, і ми їмо його у великих кількостях.


Так, наприклад, якщо говорять, що кокосове масло є здоровим - додаємо його у великих кількостях в кожен прийом їжі, що дозволяє досить легко перевищити нам денні потреби в енергії.


Так само ситуація виглядає з продуктами, часто органічно вирощеними, які характеризуються високою смакотою-солодощами, м'ясним асорті, закуски - просто їмо їх занадто велика кількість.


Модно означає корисно?
На ринку дуже часто з'являються екзотичні супер цінні продукти харчування, вживання яких сприяють різні знаменитості і зірки спорту, актори.


Виявляється, що в деяких випадках просто переплачуємо. Хоча нам може здатися, що без ягід годжі, соку з ягід асаї або меду манука наше здоров'я значно погіршиться, в результаті можна сміливо без такого роду винаходів обійтися без шкоди здоров'ю, фігурі і зовнішності - якщо ви плануєте просто розумне меню на основі сезонних і низько оброблених харчових продуктів.


Дорожче, значить краще?
Ціна не завжди повинна бути показником якості. Багато харчових продуктів має ціну, невідповідну вимогам до якості-Доплачуємо за бренд, а також приписку в стилі fit або light, а іноді навіть не відомо до кінця, за що. Прикладом може бути ковбаса-нібито, кращої якості коштує дорожче, а являє собою джерело, зокрема, консервантів.


Пісний-здоровіше?
У засобах масової інформації дуже багато говориться і пишеться про переваги відмови від продуктів тваринного походження. Тому дуже часто ми направляємо свою увагу в бік магазинних стелажів, призначених саме вегетаріанцям.


Якщо ви бажаєте урізноманітнити своє меню пісними стравами-цікавтеся овочами, фруктами, цільно зерновими продуктами, стручковими.


Резюме.
Віра в оздоровчих властивостей деяких продуктів харчування може стати джерелом багатьох проблем не тільки зі здоров'ям, але і фінансових. Перш ніж піддатися моді або безтурботно повіримо маркетингу, давайте ознайомимося з етикеткою даного харчового продукту - тільки таким чином ми можемо перевірити його на можливі поживні цінності.


Слід пам'ятати також і про помірність, і різноманітності вживаних продуктів.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка