Авторизация

Чому деякі медичні заклади не отримали кошти від НСЗУ за ПМГ?

Чому деякі медичні заклади не отримали кошти від НСЗУ за ПМГ?
Із закладами, які подали неправдиві дані щодо наявності медичного персоналу та не вели записи в електронній системі, НСЗУ укладати договори не буде. Відповідно вони не зможуть отримати фінансування. Про це під час пресбрифінгу розповів тимчасовий виконувач обов’язків голови НСЗУ Андрій Віленський
95% договорів із закладами охорони здоров’я вже підписані з обох сторін і набрали чинності, запевнив очільник НСЗУ. За ними вже почалося фінансування. Ще 2% договорів — на підписанні у надавачів медичних послуг. І, відповідно, НСЗУ не опрацювала ще 3% договорів. НСЗУ повністю уклала договори із закладами первинної та екстреної медичної допомоги.
За словами Андрія Віленського, найближчим часом заклади первинки отримають кошти за травень, а до 15 травня центри екстреної медичної допомоги отримають оплату за роботу у квітні.
Із закладами, які надають спеціалізовану медичну допомогу, за даними очільника НСЗУ, сформували 1926 договорів.
«З боку НСЗУ підписано 1814 договорів, які не потребують доопрацювання. Це 93% від загальної кількості. З обох сторін підписано понад півтори тисячі договорів. Ще майже 3 сотні — на підписі у медзакладах», — розповів Андрій Віленський.
За словами очільника НСЗУ, оплату за квітень та навіть за травень отримали ті заклади, які першими уклали договори та мали право на оплату за пакетами послуг, що оплачуються за глобальним бюджетом. Оплату за пріоритетними напрямами заклади отримують за кількість фактично наданих послуг після 17 травня. Перш ніж підписувати договір НСЗУ перевіряє заклади на відповідність вимогам. Однак під час перевірки НСЗУ виявила, що більше ніж 450 надавачів подали неправдиві дані щодо наявності медичного персоналу. Тому їх попросили зареєструвати працівників в електронній системі охорони здоров'я.
«В результаті заклади охорони здоров’я зареєстрували понад тисячу медичних працівників, щоб відповідати умовам закупівлі. Через це довелося кілька разів переформатовувати договори. Як результат — надавачі медичних послуг не змогли вчасно отримати договори, а відповідно й оплату», — наголосив Андрій Віленський.
Від тридцяти шести закладів підтвердження щодо наявності персоналу НСЗУ так і не отримала.
«Цим закладам ми відмовимо в укладенні договору через невідповідності вимогам. НСЗУ найближчим часом повідомить про це власникам закладів охорони здоров’я для реагування на ситуацію», — заявив очільник НСЗУ.
Ще 36 закладів не мають жодного запису в електронній системі за 2020 рік. А на основі цих даних зазвичай розраховують ціну договору. Через це розрахувати ціну договору та укласти його — неможливо.
«Певна кількість медичних закладів отримали договори із меншим обсягом фінансування, у порівнянні з минулим роком, через те, що неналежно вели медичні записи», — додав Андрій Віленський.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка