Авторизация

При приведенні діагностики рак легень можливо переплутати з коронавірусною пневмонією

При приведенні діагностики рак легень можливо переплутати з коронавірусною пневмонією
Від ранньої діагностики раку залежить життя людини. Однак внаслідок пандемії люди стали рідше звертатися до лікарів з приводу ранніх ознак раку легень. Водночас його перші симптоми мають певну схожість з проявами COVID-19.
У некомерційній організації Cancer research UK вважають, що рекомендація залишатися вдома та ізолюватися в разі появи сухого кашлю могла привести до того, що багато людей із запізненням отримують необхідну допомогу при раку легень.
Згідно з британськими даними, у 2020 році лікарі направляли пацієнтів на обстеження з приводу підозр на рак легені на 40% рідше, ніж роком раніше. Рак легенів стали частіше діагностувати на пізніх стадіях.
Беручи за основу один клінічний випадок The Guardian описує ситуацію, коли 46-річна мешканка Британії почалася скаржитися у січні 2020 року на симптоми респіраторної інфекції. Після проведення лікування, через місяць симптоми повернулися. Припускаючи, що це рецидив інфекції або COVID-19, лікарем була призначена антибактеріальна терапія з порадою не йти в лікарню на рентген у зв'язку з пандемією. Але кашель тривав, до нього приєдналося свистяче дихання, задишка і слабкість. У липні пацієнтка пройшла рентгенографію, вже після появи кровохаркання. Лікарі виявили у неї пухлини в обох легенях. Гістологічний аналіз показав, що у неї був неагресивний рак. Організація наголошує, що такі випадки не поодинокі.
«На щастя, я одужала, але якби не COVID-19, була б більш наполегливою при відвідуванні лікарів. Не займайтеся самодіагностикою і вимагайте дій», – сказала вона.
Фахівці зазначають, що на всі види раку дуже негативно вплинула пандемія, але рак легень зіткнувся з додатковими проблемами через спільні симптоми.
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка