Авторизация

ВООЗ визнала неефективними Ремдесивір, який використовували для лікування коронавірусу

ВООЗ визнала неефективними Ремдесивір, який використовували для лікування коронавірусу
Всесвітня організація охорони здоров'я провела масштабне дослідження препаратів, які широко застосовують для лікування COVID-19. Результати свідчать, що жоден з цих препаратів не здатний покращити стан хворих.
Чотири досліджуваних препарати мали незначний вплив на перебіг хвороби у госпіталізованих і не підвищували шанси на життя. Препринт статті опубліковано на medRxiv.
Дослідження Solidarity Therapeutics Trial охоплює дані з 405 лікарень в 30 країнах.
Ремдесівір, Гідроксихлорохін, Лопінавір (в комбінації з Ритонавіром) і інтерферон -β1a – не віднесли до панацеї від коронавірусу SARS -CoV-2.
За результатами дослідження 11 266 дорослих пацієнтів, з яких 2750 отримували ремдесівір, 954 – гідроксихлорохін, 1411 – лопінавір, 651 – інтерферон + лопінавір, 1412 – тільки інтерферон, і 4088 – інший препарат.Із загальної кількості пацієнтів померли 1253 хворих.
Вчені застосовували спроби пов’язати вплив препаратів на смертність, початок інтубації на апараті ШВЛ та тривалість перебування в лікарні.
Вони відзначили, що інше використання цих ліків, наприклад, для лікування пацієнтів амбулаторно або для профілактики, варто вивчити в інших дослідженнях.
Зазначимо, що Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Україна закупила партію препарату Ремдесивір. І її зараз сюди транспортують. Сьогодні Ремдесивір досліджують щодо можливості застосування під час коронавірусної інфекції COVID-19. Ляшко розповів, що Ремдесивір закупило державне підприємство «Медичні закупівлі України».
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка