Авторизация

У більшості країн світу відбувалися збої в роботі системи охорони здоров’я через COVID-19 – ВООЗ

У більшості країн світу відбувалися збої в роботі системи охорони здоров’я через COVID-19 – ВООЗ
За даними глобального оперативного дослідження ВООЗ, яке проводилося на основі даних зі 105 країн світу, через епідемію COVID-19 у більшості з них відбувалися збої в роботі системи охорони здоров’я. Дані збиралися за період з березня по червень 2020 року.
Більшість країн світу повідомляє про призупинення надання регулярних і планових медичних послуг через поширення коронавірусної інфекції COVID-19. В державах же з низьким рівнем доходу фіксувалися перебої навіть з наданням таких вкрай важливих послуг, як скринінгові дослідження та лікування раку, а також ВІЛ.
Усього в дослідженні збирається інформація щодо 25-ти контрольних медичних послуг. У середньому половину з них майже в кожній країні або перестали надавати зовсім, або надають зі значними обмеженнями.
Найбільше від карантину постраждала планова вакцинація, а також лікування неінфекційних хвороб, послуги з планування сім’ї та контрацепції, лікування психічних розладів, діагностика та лікування раку, туберкульозу, малярії, ВІЛ. Частково або повністю призупинені були стоматологічні послуги, медична реабілітація.
Майже у чверті опитаних країн відбувалися збої в наданні екстрених медичних послуг, які могли би бути необхідними для порятунку життя пацієнта. Наприклад, з перебоями у багатьох країнах працювали відділення цілодобової невідкладної допомоги, служби термінового переливання крові, невідкладної хірургічної допомоги.
У ВООЗ повідомляють, що усвідомлюють усю складність ситуації, що склалася, та розробляють інструменти покращення медичної допомоги населенню в умовах пандемії.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?