Авторизация

До 2050 року ситуація зі стійкістю бактерій до антибіотиків набуде загрозливого масштабу – ВООЗ

До 2050 року ситуація зі стійкістю бактерій до антибіотиків набуде загрозливого масштабу – ВООЗ
У Всесвітній організації охорони здоров’я б’ють на сполох: якщо людство не припинить безконтрольно застосовувати антибіотики, уже через 30 років стійкість бактерій до антибактеріальних препаратів набуде загрозливого масштабу. Це означає, що безліч хвороб знову стануть невиліковними або такими, що вкрай погано піддаються лікуванню.
Здатність патогенних мікроорганізмів виживати та розмножуватися на фоні прийому антибіотиків – це антибіотикорезистентність. Найчастіше це результат впливу на організм малих доз антибіотиків, через що бактерії вчаться до них пристосовуватися. Ось чому так шкідливо переривати курс прийому антибіотиків чи зменшувати призначену дозу.
Антибіотик повинен переривати ланцюг розмноження мікроорганізму в організмі людини. Проте бактерії уже доволі непогано навчилися і вчаться дедалі краще боротися з цим. Тож якщо ситуацію докорінно не змінити, уже до 2050 року від цілком звичних для нас хвороб, які наразі ще піддаються легкому лікуванню, буде помирати до 10 мільйонів людей щороку, стверджують у ВООЗ. Це більше, ніж щороку помирає від діабету, раку чи в результаті ДТП.
Наразі вчені намагаються винайти нові ліки, до яких бактерії ще не навчилися виробляти стійкість. Але це все – лише тимчасові заходи. Ситуація не покращиться, якщо люди не навчаться нарешті використовувати антибіотики суто за наявності показань до цього, наголошують у ВООЗ.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?