Авторизация

В НСЗУ заявляють про необхідність наблизити психіатричну допомогу в Україні до реальних потреб пацієнтів

В НСЗУ заявляють про необхідність наблизити психіатричну допомогу в Україні до реальних потреб пацієнтів
У Національній службі здоров’я України заявляють про необхідність наблизити психіатричну допомогу в Україні до реальних потреб пацієнтів. Тому у Програмі медичних гарантій (ПМГ) на 2021 рік передбачено новий пакет послуг у сфері психічного здоров’я: мобільна міждисциплінарна допомога. Відповідно до цього пакету медичні послуги будуть надаватися пацієнтам амбулаторно, повідомляється на сторінці НСЗУ у Facebook.
У відомстві наголошують, що потреби у тривалому перебуванні психічно хворих пацієнтів у стаціонарах немає. Після стабілізації стану і переходу розладу в ремісію людину можна і потрібно лікувати амбулаторно. Звичайно, під спостереженням лікаря-психіатра. Станом же на сьогодні пацієнти з психічними розладами дуже довго перебувають в стаціонарі, що фактично позбавляє їх будь-якого суспільного життя.
Дискусії щодо доцільності тривалого лікування психічно хворих людей у стаціонарах в Україні точаться вже тривалий час. Багато лікарів стверджує, що амбулаторне лікування хворих з психічними розладами дійсно є правильним. Інші ж наголошують на тому, що пацієнт з психічним розладом може бути агресивним і небезпечним для оточуючих. А по-справжньому дієвих методів визначення рівня його агресивності немає.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка