Авторизация

Кількість жителей нашей планеты у світі, які страждають від голоду, щорічно зростає - ВООЗ

Кількість жителей нашей планеты у світі, які страждають від голоду, щорічно зростає - ВООЗ
ООН провела дослідження, яке показало, що кількість людей в світі, які страждають від голоду, щороку зростає. Про це повідомляється на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я. Проблема неповноцінного, нездорового і неправильного харчування залишається актуальною практично для всіх регіонів світу, кажуть у ВООЗ.
За інформацією щорічної доповіді ООН «Стан справ в області продовольчої безпеки і харчування в світі - 2020», в минулому 2019 році на землі недоїдало близько 690 мільйонів людей. Це на цілих 10 мільйонів більше, ніж у попередньому перед ним 2018 році, і майже на 60 мільйонів більше, ніж у 2014 році. Для ґрунтовного аналізу ситуації береться зріз даних за 5 років. На сьогодні найбільше людей у ​​світі голодує в країнах Азії і Африки.
Прогнозується, що через пандемію COVID-19 і пов'язані з нею економічні потрясіння, кількість тих, хто недоїдає, в 2020 році може збільшиться на цілих 130 мільйонів людей в порівнянні з 2019 роком. І це буде справжньою катастрофою загальносвітового масштабу.
Зазначена доповідь ООН - це найавторитетніше щорічне глобальне дослідження, яке відстежує прогрес або, навпаки, регрес у питаннях загальносвітової боротьби з голодом і недоїданням, а також неповноцінним і неправильним харчуванням. Над його підготовкою працювало багато організацій ООН, серед яких ВООЗ, ЮНІСЕФ.
Раніше ООН ставила собі за мету перемогти голод в світі до 2030 року. Однак вже зараз стає абсолютно ясно, що досягти її не вдасться. Тим більше, на тлі пандемії COVID-19, яка спровокувала значне погіршення продовольчої ситуації в світі.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка