Авторизация

Кожна четверта дитина в Україні має порушення постави

Кожна четверта дитина в Україні має порушення постави
За даними Центру громадського здоров'я МОЗ, кожна четверта дитина в Україні має порушення постави. Також досить поширеним захворюванням в дитячому та підлітковому віці є сколіоз, який з часом провокує розвиток остеохондрозу, радикуліту та інших хвороб опорно-рухового апарату.
Сколіоз - це захворювання опорно-рухового апарату, при якому викривляється хребет з розворотом хребців навколо своєї осі. Сколіоз не тільки призводить згодом до інших хвороб опорно-рухового апарату, а й негативно впливає на функціонування серцево-судинної, дихальної, травної системи.
Cколіоз часто буває у дітей і підлітків. Наприклад, під час профоглядів в 2019 році в Україні було виявлено 99 467 дітей зі сколіозом.
Сколіоз зазвичай розвивається поступово. Найчастіше його початкові стадії залишаються непоміченими для дітей та їх батьків, оскільки візуально нічого не видно. Коли ж викривлення хребта серйозне, змінюється форма спини, розвивається асиметрія лопаток, з'являється сильний біль в спині, шиї, попереку. На найсерйозніших стадіях сколіозу навіть можливе формування горба, випинання або западання ребер.
Профілактика сколіозу - це постійне помірне фізичне навантаження, здорове харчування, повноцінний сон. Важливо, щоб матрац, на якому спить дитина, був зручним і рівним, висота стільця і ​​столу, за яким часто сидить дитина, повинні відповідати її зросту. Також важливо стежити за поставою дитини.
Дівчатка в 10 разів частіше страждають на сколіоз, ніж хлопчики. Викривлення хребта в середньо-нижній частині повільніше прогресує, ніж у верхній. Про ці фактори ризику теж потрібно пам'ятати.
Лікування сколіозу тривале і не завжди результативне. Тому краще не допускати розвитку захворювання.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?