Авторизация

Люди частіше стали заражатися хворобами від тварин

Люди частіше стали заражатися хворобами від тварин
Епідемія коронавірусної інфекції COVID-19 - далеко не остання для людства. Про це говорять багато вчених, спираючись на те, що людська цивілізація створила ідеальне середовище для поширення хвороб з дикої природи. Все це - через нескінченні посягань людини на природу.
Дослідження на цю тему провели вчені з університету Ліверпуля. Вони розробили систему розпізнавання закономірностей для прогнозування того, які хвороби дикої природи найбільш небезпечні на сьогодні для людини. Ця система допоможе визначити, які бактерії й віруси найнебезпечніші для людини, і проводити профілактику захворювань, які вони можуть спровокувати.
Багато вчених дотримуються думки, що саме поведінка людини по відношенню до живої природи є фатальною для нас. Наприклад, мова йде про вирубку лісів та інший негативний вплив на середовище проживання диких тварин. Це провокує збільшення кількості контактів між людиною і тваринами і більш часте інфікування людей від представників тваринного світу. Наприклад, ми вже пережили спалахи свинячого, пташиного грипу, тепер COVID-19 прийшов до людини ймовірно від кажанів.
Вчені попереджають: якщо людство не змінить свою поведінку по відношенню до природи, одна епідемія у нас буде змінюватися іншою.
Автор: Ольга Купріянова
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка