Авторизация

Дитячий одяг: який вибрати, щоб не було алергії?

Малюків та підлітків, які страждають на алергічні захворювання, останнім часом стає все більше, тому українських батьків хвилює питання вибору гіпоалергенного дитячого одягу. На що слід звертати увагу при покупці речей, щоб зберегти здоров'я своєї дитини?

Хімія.

Шкіра людини багато в чому схожа на легені, особливо якщо мова йде про маленьких дітей.

Якщо дитина, одягнена в тканину, просочену сумнівними хімічними речовинами і барвниками, спітніє, ці речовини почнуть вбиратися в шкіру малюка. В результаті в тих місцях, де дитина пітніє найсильніше (підколінні западини, поперек, внутрішня частина стегон, сідниці, пахви, шия) найчастіше з'являються роздратування.

З цієї причини бажано уникати занадто яскравого дитячого одягу, оскільки, перш ніж пофарбувати речі у веселий колір, одяг опрацюють хімічними речовинами, які зроблять його білим. Це ж стосується і світлого одягу для дітей. Варто відзначити, що алергія на барвники може коливатися від невеликих подразнень до важкої екземи, яку можна буде вилікувати лише в умовах стаціонару.

Найбільшу небезпеку викликає одяг для дітей та підлітків яскраво-синього кольору, другий рядок небезпечного рейтингу займає червоний, жовтий і оранжевий, а третю - білий. Особливо небезпечні в цьому плані дитячі речі з Китаю, які взагалі не проходять ніякої перевірки і можуть бути пофарбовані чим завгодно, на розсуд виробника. Найбільш безпечними є тканини, пофарбовані в м'які пастельні кольори.

Пошиття.

Традиційно цей фактор пов'язують із зовнішнім виглядом дитячого одягу і зручністю, проте побічно погане пошиття виробів може вплинути на розвиток проблем зі шкірою малят. Тому, якщо у вашого малюка чутлива шкіра або схильність до появи попрілостей, то намагайтеся уникати одягу із грубими швами і взагалі речей для дітей та підлітків, виготовлених з грубої тканини.

Тканина.

Дитина, одягнена в синтетичні речі, фактично знаходиться в парилці і незабаром покривається потом, який може вступити в реакцію з барвниками або іншими хімічними речовинами, якими оброблялася тканина. В результаті суміш починає вбиратися в шкіру хлопчика чи дівчинки, що може стати причиною розвитку пітниці.

Миючі засоби.

Вони теж часто стають причиною розвитку алергії, особливо це стосується дитячого одягу, який полощеться в пральній машині. Слід вибирати пральні порошки, що бережуть шкіру малюків, а ще краще дитяче мило. Ні в якому разі для прання дитячих речей не можна використовувати порошки з оптичними освітлювачами, які півстоліття тому викликали в Європі справжню епідемію контактного дерматиту.

Крім цих найважливіших чинників, нерідко причиною висипу або алергії є те, що українські батьки занадто тепло вбирають дітей, в результаті чого малюки пітніють навіть у найкращому одязі.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка