Авторизация

Помер лауреат Нобелівської премії Пол Грінгард

Помер лауреат Нобелівської премії Пол Грінгард

Лауреат Нобелівської премії з фізіології і медицини Пол Грінгард помер в США, йому було 93 роки. Про це повідомляє сайт  Рокфеллерівського університету, де Грінгард працював з 1983 року.

"Нейробіолог Пол Грінгард, лауреат Нобелівської премії, в корені перевернув наше розуміння про взаємодію клітин мозку й зробив величезний внесок в прогрес в методах лікування широкого спектру неврологічних і психічних хвороб, помер 13 квітня у віці 93 років", - йдеться в повідомленні.


У 2000 році Грінгард отримав Нобелівську премію з фізіології або медицини спільно з Еріком Канделом і Арвідом Карлссоном. Нагороду вручили "За відкриття, пов'язані з передачею сигналів в нервовій системі".

Їх дослідження дозволили зрозуміти механізм виникнення неврологічних і психічних захворювань, наприклад хворобу Паркінсона, шизофренію, біполярні розлади й наркоманію.



На отриману за Нобелівську премію грошову суму близько $400 тис Грінгард заснував щорічну премію імені Перл Мейстер Грінгард (в пам'ять матері вченого) в $50 тис для нагородження видатних досягнень жінок в області біомедичних досліджень.


1 жовтня 2018 року повідомлялося, що в Стокгольмі оголосили імена володарів Нобелівської премії з медицини та фізіології. Премія присуджена Джеймсу Еллісону і Тасуку Хондзе за дослідження в області терапії раку.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка