Авторизация

Незаконне збагачення: партнери України написали Раді лист

Незаконне збагачення: партнери України написали Раді лист

Жоден з багатьох законопроектів, які були внесені в Раду по кейсу про скасування статті про незаконне збагачення, не відповідає повною мірою міжнародним зобов'язанням України, в тому числі Конвенції ООН по боротьбі з корупцією. Про це йдеться в листі, який парламенту спільно направила група топ-чиновників з МВФ, Світового банку, а також посольств США та ЄС.

"Схоже, скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення серйозно стривожило наших міжнародних партнерів. Готові надати будь-яке сприяння, щоб виправити рішення Конституційного суду", - пише у себе в Facebook нардеп Мустафа Найєм, який опублікував скан листа.


Партнери України закликають провести додаткові обговорення цих документів, щоб внести необхідні правки, і готові надати консультаційно-юридичну допомогу.

"Потреба оперативно заповнити прогалину в антикорупційному законодавстві не повинна забезпечуватися за рахунок порушення надійності і конституційності положень статті про незаконне збагачення", - резюмували в листі.







Звернення до Ради підписали представник МВФ в Україні Йост Люнгман, посол США Марі Йованович і ЄС Хюг Мингареллі, а також директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кохканен.

За словами Найєма 20 березня профільний парламентський комітет обговорить можливість створення робочої групи, яка разом з авторами всіх законопроектів і представниками зацікавлених сторін підготує загальну редакцію ст. 368-2 про незаконне збагачення.

Тим часом НБУ не бачить загрози у відносинах з МВФ через скасування статті про незаконне збагачення.

Читайте також: "Попри запевняння". НАБУ закриває справу на Труханова через КСУ

26 лютого 2019 року КСУ визнав неконституційною ст. 368-2 КК, що передбачає покарання за незаконне збагачення. LIGA.net  опублікувала повний список нардепів, які підписали в 2017-му подання, на підставі якого суд і прийняв рішення, а також список суддів, які виступили "за". Генпрокурор Юрій Луценкозаявив, що антикорупційна стаття "спочатку була мертвою".

Порошенко заявив, що внесе в Раду новий законопроект, який врахує висновки КСУ, і що "нова редакція закону буде виписана так, що і комар носа не підточить". Такий документ був внесений. Його тут же розкритикували.

LIGA.net опублікувала список народних депутатів, які підписали в 2017 році подання, на підставі якого КСУ визнав неконституційною й скасував статтю 368-2 КК.
Twitter, Facebook, -->
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?