Авторизация

ЦВК про камери відеоспостереження на ділянках: Викликає посмішку

ЦВК про камери відеоспостереження на ділянках: Викликає посмішку

Відеоспостереження на виборчих дільницях в день голосування 31 березня не буде, оскільки це не передбачено українським законодавством. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови ЦВК Євген Радченко.

"Це одне з тих питань, які викликають посмішку і на які, відверто кажучи, набридло відповідати", - зазначив Радченко.


Він нагадав, що, свого часу на виборчих дільницях було організовано відеоспостереження, яке обійшлося держбюджету в 996 млн грн.

Були закуплені більше 32 000 програмно-апаратних комплексів: комп'ютери, відеокамери, кабелі, металеві шафи для зберігання цього обладнання, шнури.


"У результаті через 32000 таких комплексів було здійснено трохи більше ніж 180 тисяч заходів в цю систему, приблизно 7,5 раз на кожну виборчу дільницю люди заходили подивитися. Тобто, ефективність каже сама за себе", - зазначив він.



За його словами, відеоспостереження на виборчих дільницях не передбачено жодним законом України. "Тому відеоспостереження не буде. Разом з тим... органи місцевого самоврядування мають право забезпечити охорону і безпеку приміщень..., де знаходяться виборчі комісії", - зазначив він.


15 березня 2019 року Центрвиборчком запропонував окружним комісіям самостійно закупити архівні бокси, в яких буде перевозитися документація.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка