Авторизация

"Схеми" знайшли зв'язок влади Херсона зі справою Гандзюк

"Схеми" знайшли зв'язок влади Херсона зі справою Гандзюк

Представник глави Херсонської ОДА Владислава Мангера, якого друзі і родичі вбитої активістки Катерини Гандзюк вважають причетним до цього злочину, за тиждень до нападу за безцінь здав в оренду підозрюваному в організації вбивства Олексію Левіну готель на Чорному морі. Це з'ясували журналісти програми "Схеми" на Радіо Свобода.

"Аналіз публічних реєстрів вказує на те, що близьке оточення глави облради має бізнес-відносини з підозрюваним в організації нападу на Гандзюк", - пишуть вони.


Розслідувачі стверджують, що у них є копія договору про оренду бази Oasis Beach в Лазурному. Документ датується 25 липня 2018 року. Гандзюк облили кислотою 31 липня.

Здав базу в оренду Левіну (за даними ЗМІ, є кримінальним авторитетом на прізвисько "Москал", - ред.) юрист Мангера Андрій Мурашкін.


"Готель з власним пляжем на 57 номерів, доба проживання в якому досягає більше 2000 грн, дістався "Москалу" за 500 грн в місяць на 7 років", - уточнили журналісти.


Комплекс Oasis Beach (фото - Радіо Свобода):




Мурашкін підтвердив, що передавав в оренду Левіну базу, але відмовився пояснити, чому зробив це за символічні гроші: послався на "комерційну таємницю". Він запевняє, що на той момент не знав про кримінальне минуле Левіна і "не міг здогадуватися "про його можливі злочинні наміри.


Мангер в коментарі "Схемам" спростував, що має відношення до цієї бази, і заявив, що нібито не знав про бізнес-зв'язки Мурашквна з Левіним.


Левін втік за кордон: він наполягає, що не має відношення до вбивства і, як сказав його адвокат, "ніколи з не зустрічався" з Гандзюк.


Реклама

Раніше Мангер говорив, що не має ніякого зв'язку з Левіним.


Правоохоронці досі не назвали імен замовників.


Договір оренди (фото - Радіо Свобода):





31 липня 2018 року невідомий хлюпнув сірчаною кислотою в обличчя радниці мера Херсона Катерині Гандзюк. 4 листопада вона померла. Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження в умисне вбивство. 5 листопада ГПУ об'єднала дві кримінальні справи щодо умисного вбивства Гандзюк в одну: його веде СБУ.


У кінці року генпрокурор Юрій Луценко  заявив, що слідству "відомий замовник", і що його ім'я буде названо, коли зберуть достатньо доказів.



Крім Мангера друзі Гандзюк вважають підозрюваними голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Рищука.


Дивіться також: Батько Гандзюк: Замовників вбивства знали ГПУ, СБУ, МВС - і мовчали

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?