Авторизация

Посол Ізраїлю "шокований" проголошенням року Бандери у Львові

Посол Ізраїлю "шокований" проголошенням року Бандери у Львові

Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон заявив, що "був шокований", коли дізнався про проголошення 2019 року у Львівській області роком Степана Бандери. Про це йдеться в прес-релізі ізраїльського посольства, який є в розпорядженні LIGA.net.

"Я був шокований, почувши рішення Львівської обласної ради проголосити 2019 - роком Степана Бандери. Я не можу зрозуміти, як прославляння тих, хто безпосередньо брав участь в жахливих антисемітських злочинах, допомагає боротися з антисемітизмом і ксенофобією", - заявив посол.


Він зазначив, що "Україна не повинна забувати про злочини, вчинені проти українських євреїв, і ні в якому разі не відзначати їх за допомогою вшанування їх виконавців".

12 грудня Львівська обласна рада прийняла рішення проголосити 2019 рік у регіоні роком Степана Бандери в зв'язку зі святкуванням в наступному році 110-річчя від дня народження лідера ОУН.


Реклама

Нещодавно у Верховній Раді група народних депутатів запропонувала звернутися до президента Петра Порошенка з ініціативою присвоїти Бандері звання Героя України посмертно.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?