Авторизация

Муженко: Загроза вторгнення РФ зараз - найвища з 2014 року

Муженко: Загроза вторгнення РФ зараз - найвища з 2014 року

З кінця літа Росія неухильно нарощує біля українського кордону ударне угруповання військ, через що загроза повномасштабного вторгнення зараз найвища з 2014 року - початку активної фази війни РФ проти України. Про це в інтерв'ю Reuters розповів начальник Генштабу Віктор Муженко.

Він також показав кореспонденту агентства деякі супутникові знімки, на яких видно бронетехніку - російські танки Т-62М, розміщені в 18 км від кордону з Україною.


"Перед нами - агресор, у якого немає ні юридичних, ні моральних, ні будь-яких інших обмежень. Дуже складно передбачити, коли він захоче почати активні бойові дії проти України", - сказав він.

Читайте також: Муженко згадав, як в 2014-му спалили "Смерчами" колону росіян

Муженко додав, що в рамках воєнного стану Україна вже посилила кордон завдяки перекиданню туди додаткових підрозділів як Сухопутних військ, так і Повітряних сил.

"Але він відмовився вдаватися в подробиці", - відзначили в агентстві.

За словами НГШ, створення бази на узбережжі Азовського моря буде завершено в 2019 році. Муженко очікує, що союзники, перш за все США, допоможуть в цій справі обладнанням для аеро- і морської розвідки, кораблями і озброєнням для наземних військ.

Як уточнили в Reuters, "російське оборонне відомство поки не прокоментувало слова Муженка".

Читайте також: Ми не одні, але захищатися ми повинні самі

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?