Авторизация

У РФ розповіли про умови утримання полонених українських моряків

У РФ розповіли про умови утримання полонених українських моряків

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що сьогодні українським військовополоненим морякам привезли передачі і відкрили внутрішньотюремні рахунки, куди родичі можуть перераховувати гроші. Про це за підсумками розмови з Москальковою написала в Facebook український омбудсмен Людмила Денісова.

Вона повідомила, що в СІЗО-2 Лефортово проходить дорозселення - кожного з українських моряків розмістять в восьмиметровій камері, розрахованій на двох арештантів. До кожного з них підселять ув'язненого, який також вперше притягується до відповідальності.


Що стосується поранених моряків, які перебувають в лікарняному ізоляторі Матроської тиші, то вони вже стають і самостійно пересуваються, розповіла Москалькова.

За її словами, поранені українці отримують медичну допомогу, гаряче харчування та скарг не висловлюють.

"Мені пообіцяли, що завтра, у вівторок, уповноважений з прав людини в Москві Тетяна Потяэва відвідає українських моряків", - написала Денисова.

Раніше глава МЗС Павло Клімкін повідомив, що російський адвокат Микола Полозов займеться звільненням незаконно захоплених в Керченській протоці українських моряків.

25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстріляли малі бронекатера південніше Керченської протоки. Українські кораблі захопили і відбуксирували до Керчі, а екіпажі взяли в полон.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?