Авторизация

Психологічні аспекти лікування наркоманії

За словами http://med-zahid.com.ua/ua/poslugi/likuvannya-narkomaniyi/, залучення в патологічну залежність від токсичних речовин тривалий і поступовий процес. Тому зворотний шлях теж не може бути коротким і простим, лікування від наркоманії потребує часу і значних зусиль. На цьому грунтується головний постулат психотерапії адиктивної поведінки: необхідно, щоб хворий сам захотів лікуватися і на добровільних засадах скористався медичною допомогою. Природно, хронічна інтоксикація буде ще тривалий час провокувати опір терапії, але усвідомлений вибір здорового способу життя все ж повинен передувати початку леченія. Сперва потрібно пробудити надію у зневірилася, надихнути і допомогти поставити мету. Від ясності мотивації на цьому етапі і наявності ресурсів (як внутрішніх сил, так і підтримки оточення) буде багато в чому залежати хід лікування.


Одним з перших кроків лікування від наркоманії буде проведення дезінтоксикації. На цьому ж етапі виробляють відібрання речовини, від якого залежимо пацієнт.


Стимулююча і загальнозміцнююча терапія повинна підтримати ослаблений організм. При ломці медикаментозна підтримка повинна поєднуватися з психотерапевтичним впливом протягом цього періоду хворому краще перебувати в стаціонарі. Там же, в залежності від стану, проводять і основний курс наркологічного лікування. Закріпити результат допоможе противорецидивная терапія.


Виробити звичку мислити позитивно і спрямовувати всі свої устремління в майбутнє (виключивши повернення в період вживання наркотиків) допоможуть когнітивно-поведінкові техніки психотерапії. Вони ж дозволять зміцнити душевну рівновагу. За першою ланкою (відібрання токсичної речовини) в ланцюзі лікувальних заходів повинен послідувати етап вироблення нових, соціально прийнятних, стандартів поведінки. У цьому добре допоможе залучення в трудотерапию: послідовне покладання посильних обов'язків на який одужує людини допоможе йому знову відчути себе шанованим і гідним членом соціуму.

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка